Bo gratis på hotell – om du slutar surfa

Av: 

Mikaela Somnell

Skärmtid

Vill du få en gratis hotellnatt? Nu har du chansen – förutsatt att du klarar av att hålla fingrarna borta från skärmar en hel kväll.
Hotell Bellora i Göteborg lanserar ett rum som du betalar med skärmtid.

På The Check Out Suite på hotell Bellora i Göteborg avgörs priset på rummet efter hur mycket du surfar.

Specialdesignade lampan ”Skrämfri” ändrar sitt sken efter hur mycket du använder dator, telefon och padda och när lampan lyser rött har du nått fullt pris på rummet.

Konceptet kommer att användas på prov den 14 februari i år och hittills har över 300 personer hört av sig till hotellet och visat intresse för att bli de första att checka in på ”Check Out”.

”Sitt inte och uggla”

– Vi tror inte så mycket på att sitta på rummet och uggla, det kändes som ett jättefint initiativ, säger Mariana Valderrama Gaete, general manager på hotellet.

Projektet drivs i samarbete med Bohuslän och Länsförsäkringar Göteborg som jobbar förebyggande med barns digitala hälsa.

Syftet är att få familjer att spendera mer tid tillsammans och fokusera på varandra istället för på skärmarna.

– Personligen har jag inget emot att man använder skärm. Men det här initiativet lyfter frågan om hur mycket och när, säger Valderrama Gaete.

Hon hoppas att rummet kan få folk att öppna ögonen för hur mycket tid de egentligen spenderar på att stirra ner i skärmar.

– Det säger mycket om vår samtid.

Internationell spridning

Projektet har även givit mycket reklam till hotellet – det har blivit omskrivet i flera internationella medier som tillexempel Fox News och på Bellora vill man nu kunna erbjuda ett liknande rum även efter den 14 februari.

Blir det inte svårt för ett hotell att ha gratis hotellrum?

– Det gäller bara ett rum av 97, för oss är det så roligt och annorlunda så vi offrar gärna ett rum för det här.

Valderrama Gaete tror att det stora intresset beror på att folk ser konceptet som en både rolig och nyttig utmaning. Själv har hon inte testat rummet än, men ser fram emot att få prova.

– Jag tror inte det är svårt, men det är nog inget som kommer naturligt. Själv hade jag behövt tänka till. Det är så lätt att man bara sträcker sig efter telefonen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Aftonbladets reseguider - Ladda hem och ta med
Publisert:

LÄS VIDARE

Lottie Knutson: Vandring blir sommarens stora trend

ÄMNEN I ARTIKELN

Skärmtid

Hotell

MER OM RESA

Hundarna checkar in – vill slippa smällarna

Vinterns populäraste all inclusive-hotell

Galna bilderna: Hotell längs med bergvägg