Resebolaget evakuerar 300 gäster – efter dödsfall på hotell

Publicerad:
Uppdaterad:
Arkivbild. I semesterparadiset Hurghada har ett brittiskt par dött i veckan.
Foto: Olga_Gavrilova / iStockphoto
Arkivbild. I semesterparadiset Hurghada har ett brittiskt par dött i veckan.

Thomas Cook

Två personer har dött och flera har blivit sjuka på ett hotell i Egypten. Nu har Thomas Cook evakuerat 300 gäster från hotellet. ”Säkerhet är alltid vår första prioritet, så som en försiktighetsåtgärd har vi tagit ett beslut att ta bort alla våra kunder från detta hotell”.

Det var natten mellan torsdag och fredag som flygbolaget och researrangören Thomas Cook valde att evakuera 300 gäster från ett hotell i Hurghada, Egypten, skriver Daily Mail.

– Säkerhet är alltid vår första prioritet, så som en försiktighetsåtgärd har vi tagit ett beslut att ta bort alla våra kunder från detta hotell, skriver Thomas Cook i ett uttalande, enligt tidningen.

Mystiska dödsfall

En av anledningarna till evakueringen från hotellet är att ett äldre par dog på hotellet – med bara ett par timmars mellanrum. Mannen, en brittisk gäst på 69 år, fick en hjärtattack och dog under tisdagen. Senare samma dag dog hans 63-åriga fru av vad som sades vara sorg. Men dödsorsakerna är inte fastställda och flera personer har ifrågasatt att det skulle vara sorg och en hjärtattack som tagit personernas liv. En av de som ifrågasatt dödsorsaken är parets dotter.

– Hon är utom sig av sorg. Hon var så nära sina föräldrar, särskilt sin mamma, som var hennes bästa vän, säger en granne till parets dotter.

Dödsorsakerna undersöks nu av hotellet och lokala myndigheter, och enligt parets dotter ska en obduktion ske, skriver BBC.

Fler sjuka

Efter dödsfallet har rapporter om flera sjuka gäster kommit in. Men enligt kommunikationschefen för hotellets moderbolag har det inte varit fler sjukdomsfall än vanligt, skriver BBC.

Thomas Cook ska även ha granskat hotellet så sent som för en månad sedan, och då fick hotellet ett bra betyg.

Gästerna flyttas

Thomas Cook erbjuder nu gästerna att flytta till andra hotell i Hurghada, och de som vill får i stället åka hem.

– Medan vi förstår ATT detta är upprörande för de som är på semester, tror vi att det här är rätt sak att göra, säger Thomas Cook enligt Daily Mail.

Även gäster som har bokat hotellet de kommande fyra veckorna ska erbjudas andra hotell.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA