Skippa nyårsstressen – res utomlands i stället

Just nu finns det billiga resor för dig som inte pallar nyår i Sverige

För dig som vill slippa nyårsstressen är det ett bra läge att hitta en billig resa just nu.

Att flyga långt har aldrig varit billigare – och sista minuten–priserna ligger också lågt till vissa destinationer.

Nyårsfirande i all ära, men det kan vara skönt att skippa stressen och i stället ta sig några lugna dagar någon annanstans.

Eller slippa oroa sig för vilken middag, vilken fest, vilka kläder.

Kör bikini, strandklänning och lokala krogen.

Eller låt upplevelsen av en ny stad vara hela grejen.

Just nu är det dessutom fyndläge på resor till solen och värmen.

Soliga stränder populärast

Som RESA tidigare skrivit, så går det både att få tag på riktigt bra pris på flygbiljetter till långväga destinationer. Det finns även en mängd billiga sista minuten–alternativ.

Populärast i vinter är att resa till Kanarieöarna, Thailand, Aruba, Mexiko eller Dominikanska Republiken. I alla fall enligt Vings undersökning Resepanelen, där 9811 svenskar deltagit.

Populära city–destinationer är bland andra New York, London, Berlin och Prag.

Enligt undersökningen är de främsta anledningarna, till att man väljer att fira jul och nyår utomlands istället för hemma, miljöombyte och att man slipper vardagsbestyren.

– Och att ha tid att vara tillsammans med familjen, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Flyg långt – eller ta en sista minuten

För dig som har möjlighet att ta ledigt och skippa nyårshetsen här hemma i Sverige finns det en hel del resealternativ att välja bland.

För dig som kan vara borta lite längre är det mest prisvärda att ta en flygbiljett till någon exotisk destination långt bort. Att flyga långt är nämligen väldigt billigt just nu.

Det finns en mängd flygbiljetter till olika platser i Thailand, eller Indien, för under 4500 kronor per person.

Väljer du att inte resa iväg så långt, men ändå vill få lite sol på näsan, så finns biljetter till Kanarieöarna för tur och retur.

– Det är ett väldigt lågt pris. Om du flyger ner så går det alltid att hitta boende på plats, och då kan du komma undan med väldigt lite pengar för en lång resa, säger Claudia Gomez, även hon på Destination.se.

Säker du snarare stadspuls – eller har svårt att vara borta länge från jobbet – finns just nu billiga weekend–resor över nyår till Tallinn, Berlin, Prag och Milano. Kolla in dem här.
 

Publisert:

LÄS VIDARE