Guiden: Så hittar du budgetresan till lovet

Av: Madeleine Brohlin

Publicerad:
Uppdaterad:

Höstlovet närmar sig – här är de billigare alternativen för dig som vill ut och resa

1 av 3 | Foto: Thinkstock.se
För en familj på fyra personer går det på över 20 000 kronor om man vill åka på en sol och badsemester under höstlovet. Men det finns billiga alternativ.

Vill du åka utomlands med familjen under höstlovet?

Men du har inte råd att lägga över 20 000 kronor på en resa till solen.

Här guidar vi dig till budgetresorna till utlandet.

– Jag kan varmt rekommendera att åka några dagar till en storstad, säger Anders Haraldsson, säljchef på Ticket i Umeå.

Har du inte hunnit boka en utlandsresa till höstlovet, vecka 44?

Just nu ligger priserna på en vecka med sol och bad till en typisk charterort på över 20 000 kronor för en familj med två vuxna och två barn.

Men är budgeten lite tight efter sommarens semester så finns det billigare alternativ.

Aftonbladet Resa tog ett snack Anders Haraldsson, säljchef på Ticket i Umeå, för att få de bästa budgetråden.

– Om man vill komma lite billigare undan, om man bortser från de ”vanliga” resmålen som Gran Canaria, Teneriffa och så vidare, då finns Kreta, Rhodos och Turkiet. Men du hamnar ändå på runt 20 000 till 25 000 kronor för en vecka med två vuxna och två barn. Det är betydligt lägre jämfört med vad Gran Canaria kan kosta. Turkiet kan du få ännu billigare. Det har varit så populärt i många år så till slut blir det en dipp och sedan påverkar även oroligheterna. Men det där får man själv fundera över, vi avråder inte från att resa dit.

Välj bort Arlanda?

Ett annat tips, om man vill åka på sol-och badsemester är att kika på alternativa avreseorter.

– Man ska inte heller vara låst till att åka från till exempel Arlanda. Man kan flyga från Nyköping, Västerås eller Örebro. Många gånger är de här landsortsavgångarna nog så prisvärda.

Vill du komma ännu billigare undan ska du kika på att boka några dagar i en storstad; här tipsar Anders om exempelvis Krakow, Budapest eller Berlin under höstlovet.

– Jag är en storstadsmänniska och jag älskar storstäder. Jag är lite förtjust i att åka österut och det beror mycket på att det är prisvärt där. Jag var i Gdansk och Warsawa i somras. Polen är häftigt och det kostar nästan ingenting om man jämför med priserna i Sverige, säger han.

– Jag kan varmt rekommendera att åka några dagar till en storstad istället. Försök i så fall undvika de stora resdagarna så som fredag och söndag. Titta på några alternativ, att du åker måndag och hem torsdag – så får du tre nätter, tipsar Anders.

– Storstäderna ger så mycket. Du har möjlighet till shopping, äta ute på restauranger och mycket sevärdheter, säger han.

Här intill får du fler tips till höstlovet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN