Ett ögonblick, Pär Olsson...

RESA

... som blir Aftonbladet Resas nya Mallorca-bloggare

Foto: Foto: Privat.
Pär Olsson.

Svenskarnas apitit på charterklassikern Mallorca verkar aldrig sina.

Nu blir Aftonbladet Resas bevakning av ön ännu bättre – tack vare Pär Olssons blogg ”Mallorca Moodboard”.

Klassisk fråga: Hur känns det att börja blogga hos Aftonbladet Resa?

– Kul så klart! Det är fantastiskt att få skriva om sin favoritplats, efter 20 års resande i världen kan jag stå för det. Aftonbladet är en portal som når ut till många och kommer att bli en bra plattform till att inspirera läsarna.

Vem är Pär Olsson?

– Jag är en nyfiken person som inte gillar att sitta still. I mitt fotograferande och skrivande kan jag blanda in mina intressen som är mat, natur och segling. Människor har alltid fascinerat mig och varit en inspiration till mitt resande. Vilka är anledningar till att jag är på den platsen jag är i livet.
 

Vad kommer du skriva om främst?

– Jag kommer att skriva om mitt Mallorca och det som jag gillar med ön. Dela med mig av mina möten med lokalbefolkningen och favoritplatser.

Vad är bäst med att ha flyttat till Palma?
– Att havet bildar en naturlig mur till omvärlden och ger den speciella touchen på vardagen här. Det är nära till stadens faciliteter och man har naturen inpå porten. Att ena dagen segla till en vacker vik för att nästa dag bestiga öns högsta topp är kvalité för mig. 
 

Mallorca är en svenskfavorit år efter år – varför?

– Det var faktiskt hit svenskarna åkte på sina första organiserade resor för 60 år sedan. Människan gillar att glömma för att sedan återupptäcka och idag har vi märkt att Mallorca erbjuder mer än någonsin. Bra shopping, mat i världsklass och dessutom stränder som är tropiska som i Söderhavet! Vad mer vill en frusen nordbo ha på sin semester bara 3,5 timma bort med flyg?
 

Om du får sia lite, hur är svenskarnas intresse för ”Mallis” om tio år?
– Jag tror att svensken har kommit för att stanna på ön. Men jag skulle vilja säga att om tio år har ”Mallis”-trenden slagit rot i ett mera avslappnat manér. Vi kommer att resa med fokus på retreats och natur. Var och en kommer att ha hittat sitt Mallorca som de återvänder till.

Till sist, vad önskar du dig allra mest just nu?
– Massa nya kompisar som läser min blogg! Och fin vind så jag kan segla i helgen.

Pär Olssons första inlägg på bloggen hittar du HÄR

Bäst på Mallorca just nu

Krog: Tacos på El Aquanauta.

Affär: Hunkydory.

Utflyktsställe: Utsiktsplatsen i Serra de Na Burguesa vid Genova kvällstid. Från statyn som föreställer Santa Maria ser man hela Palmabukten. Det är ett välkänt landmärke men ingen tycks åka dit.

Strand: Playa de Muro.

Kafé: Ziva to Go som öppnade 7 maj på Calle Protectora 1 i Palma. Den frösta Ziva finns fortfarande kvar i Santa Catalina. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Mallorca

Resor

Bloggar