”Helt galet tryck på storstadsresandet”

Av: 

Michal Wolski

Resa | Barcelona

Barcelona rekordökar Lissabon klättrar rejält

Här är staden som rekordökar i sommar.

Bokningarna till Barcelona ökar med 24 procent, visar nya siffror.

– Det är helt galet tryck på storstadsresandet i sommar, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig hos resebyrån Ticket till Aftonbladet Resa.

Aftonbladet Resa

Inte bara charterresorna slår nya bokningsrekord i sommar. En sammanställning visar att även resorna till storstäder ökar dramatiskt – och alla mest ökar Barcelona.

Där är ökningen 24 procent jämfört med samma period förra året.

– Barcelona är hetaste storstaden i sommar och det som lockar är kombinationen av det mysiga stadslivet med allt från shopping till mysiga tapasrestauranger och lata timmar på de härliga stränderna ett stenkast från stadens kärna, säger Karin Starkman Ahlstedt.

”Har nästan blivit nya chartern”

Carlos Sarmiento hos Spanska Turistbyrån blir inte förvånad när han får höra om Barcelonas ökning:

– Barceolna har varit populärt i många år nu, det känns nästan som att varenda svensk man träffar har varit där, haha. Nej, men vi ser en positiv trend i Spanien. Allt fler reser dit även under lågsäsong, det är lagom långt och priserna är rimliga.

Varför är just Barcelona så populärt i sommar tror du?

– Storstad med bad har nästan blivit nya chartern, det märker vi även med andra städer. Palma på Mallorca, Málaga och Alicante ökar också denna sommar.

”Lissabon är sommarens stora överraskning”

London är tvåa på listan, precis som förra sommaren. Dit har bokningarna ökat 41 procent. Raketen på sommarlistan är Lissabon, som fått mer än dubbelt så många bokningar jämfört med i fjol. Staden har även klättrat från tionde till sjätte plats.

– Hela Portugal är hett i sommar och Lissabon är sommarens stora överraskning, som trendar rejält. Lissabon är en doldis som plötsligt dammats av och känns lite nytt och spännande för de som rest mycket till storstäder. Här är det är inte bara mysiga stadskärnan med vindlande gränder med vackert kakel på väggarna, spårvagnar och mysiga restauranger som lockar. Många stannar lite längre och kombinerar med en sol- och badsemester på någon av de närbelägna stränderna.

Se sommarens mest populära storstäder nedan

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

LÄS VIDARE

Spara tusenlappar – fynda resor till solen

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Barcelona

Ticket Resebyrå

MER OM RESA

Zlatan-effekten: Nice slår rekord

Nya resetrenden som rekordökar

Listan: Här är sportlovets reseraketer