Svenskarnas favorit – på hotellfrukosten

Siffrorna som avslöjar vad hotellen måste ha Maten som ratas helt

Här är siffrorna som avslöjar svenskarnas favorit vid hotellfrukosten.

En av fyra tycker kaffet är absolut viktigast, visar en ny undersökning.

– Det var ingen högoddsare att just kaffet toppar, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig Ticket.

”Finns det svenskt kaffe på hotellet?” är en klassisk replik från Sällskapsresan – och intresset verkar stå sig än.

När resebyrån Ticket lät undersöka vad svenskarna anser vara absolut viktigast vid frukosten på hotellen toppar ”gott kaffe” i överlägsen stil med 23 procent, nästan en fjärdedel, av svaren.

– Svenskar är ett kaffedrickande folk, ja en del tillber ju i stort sett sitt kaffe, och det avspeglas helt klart i undersökningen, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Fruktbuffén lyfter

Tvåa på listan, med 15 procent av rösterna, är fruktbuffén – som blivit allt mer populär jämför med tidigare undersökningar, enligt Starkman Ahlstedt:
– Fräsch frukt på hotellfrukosten ligger högt i kurs hos svenskar som bor på hotell, speciellt på utlandssemestrar i värmen. En härlig fruktbuffé med exotiska frukter till frukost känns både nyttigt och fräscht och går hand i hand med den allmänna hälsotrenden som råder i samhället i dag.  

”Villiga att slåss för sitt bacon”

I fjol orsakade hotellkedjan Chocie ramaskri när man beslutade att ta bort bacon från hotellfrukosten. Efter starka protester återvände den till menyn.

Och visst står sig baconet starkt: Åtta procent tycker det är viktigast, vilket är fler än ekomats-förespråkarna.

– Det är lite förvånande att bacon, som inte är det nyttigaste frukostalternativet, har så många anhängare och till och med är viktigare än att frukostarna är ekologiska. Baconsugna hotellgäster är villiga att slåss för sitt bacon, säger Starkman Ahlstedt.

Se hela undersökningen nedan.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN