Hitta nya vänner på en friendcation i sommar

Av: Jenny Alexandersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Hitta nya vänner på semesterresan.
Foto: Johnér
Hitta nya vänner på semesterresan.

Resa | Flyg

Det är trist att drömma om härliga destinationer utan att ha en partner eller vänner som delar ens resplaner.
Nu lanserar Resia konceptet friendcation där tjejer kan hitta nya kompisar på skräddarsydda resor.

Kanske kan det vara svårt att få med sin partner på en yogaresa eller shoppinghelg, eller så har man ingen tjejkompis som kan åka med. Då kan en friendcation vara lösningen. Det är en resa som man kan boka solo, men på resan träffar man andra med liknande intressen.

Joanna Swica och Louise Johannesson står bakom en stor Facebookgrupp för tjejer som heter Friendcation. De anordnar träffar, event, träningsdejter och utflykter med alla möjliga olika teman. I samarbete med Resia har de valt ut tre destinationer där tjejer kan knyta nya vänskapsband: Krakow, Tel Aviv och Toscana.

Ny typ av gruppresa

Gruppresor har funnits i alla tider, men det nya är alltså att det inte behöver vara själva destinationen som är viktigast med resan utan snarare upplevelsen och mötet med nya vänner.

– Vi märker att fler resenärer, framför allt kvinnor, efterfrågar resmål som är säkra att resa till på egen hand, eller hjälp med att hitta andra personer att resa tillsammans med. Det är roligt att kunna möta upp den efterfrågan och hjälpa till att knyta band för livet. Det här är ett samarbete som vi verkligen tror på och som med all säkerhet kommer växa sig större framöver, säger Lina Eklund, pr-specialist på Resia.

Joanna Swica och Louise Johannesson står bakom en stor Facebookgrupp för tjejer som heter Friendcation.

Tel Aviv och Krakow

De tre resmålen som Joanna och Louise har valt ut för året är platser som de själva är nyfikna på och gillar. De hade tidigare anordnat så kallade staycations (det vill säga att man bor på hotell i sin egen stad) som varit väldigt uppskattade. Bland annat på The Winery Hotel i Solna, det var där nyfikenheten av att åka ner till Toscana och uppleva hotellets vingård väcktes till liv.

– Tel Aviv har stått högst upp på listan länge, perfekt för en tjejresa med lite mer puls. Krakow är ett resmål som ligger oss varmt om hjärtat, speciellt hos Joanna som är från Polen. Alla tre destinationer är platser vi vill besöka, lära oss mer av och kunna dela vår tolkning till våra följare och såklart vårt community Friendcation, där resorna förmedlas, säger Louise Johannesson och Joanna Swica.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA