Här är ishotellets nya läckra look

Av: 

Linda Larsson

Resa | Sverige

Bio, tåg och en björn som dansar poledans - allt skulperat i is.

Spana in vinterns läckraste rum på ishotellet i Jukkasjärvi!

Ishotellet är inte bara känt för att vara världens första ishotell. Utan också för att de samarbetar med internationella designers och skulptörer som hugger ut ett nytt unikt hotell varje år.

13 av de 65 rummen är dessutom specialdesignade "konstrum". I år kan du sova bredvid en gigantisk staty av Narcissus ansikte. I ett annat i en tunnelbanevagn gjord av is. I ett av rummen finns en isbjörn (självklart med betoningen på is) som dansar runt en strippstång.

Isbio och fiskbar

Dessutom, finns i år en isbio där filmer av konstnären Ingemar Almeros visas. Och den berömda isbaren, ja i år har den formen av en gigantisk fisk.

Varför?

– Formgivarna bakom årets bar är väldigt teatraliska så baren är inspirerad av en ganska tokig berättelse, berättar Beatrice Karlsson på Ishotellet.

– En stor fisk irrade bort sig i Torne älv och hamnade på Ishotellet när hon försökte fly undan en galen japansk kock som skulle göra sushi av henne.

För den som vill ta del av konsten gäller det att passa på. För som sagt, Ishotellet är inte bara unikt i sin genre. Det är unikt varje år och nästa år kommer både fisken och Narcissus att ha smält bort.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Sverige