Thailand bästa valet för flytten

RESA

Följ med i landskampen

Längtar du också efter ett nytt liv och ett eget hem i solen?

För tusentals svenskar står valet mellan ständiga favoriten Spanien och heta uppstickaren Thailand.

Familjen Raboff från Malmö har testat att bo i bägge länderna. Här skriver de själva om sina erfarenheter.

För ett och ett halvt år sedan flyttade jag och min familj till Thailand. Trötta på vardagsstressen och en längtan efter ett mer avkopplat liv – med sol, värme och framförallt tid för familjen att göra saker ihop – lockade.

Lägenheten i Malmö, liksom bilen och i stort sett alla prylar, såldes. Sedan satte vi oss på ett plan till ön Koh Samui i södra Thailand.

Efter ett halvår på stranden var vi brunbrända, utvilade och betydligt gladare. Det var också då vi började längta bort från det lite loja strandlivet. Men i stället för att flytta hem till kyliga Sverige (detta var i februari i fjol) valde vi att åka till Mallorca, en ö vi besökt flera gånger tidigare och gillade skarpt.

Skönt vara tillbaka

Till en början tyckte vi alla tre att det var skönt att vara tillbaka i Europa igen. Men redan efter några veckor började vi sakna den exo-tiska miljö vi vant oss vid på Koh Samui. Livet var på något sätt mer främmande i Palma än det varit långt borta i fjärran östern.

Vårt sociala liv var begränsat och vi började sakna närheten till vänner, släkt och ett mer traditionellt vardagsliv. Efter fyra månader på Mallorca började tankarna på att flytta tillbaka till Sverige gro ordentligt och sedan i somras är vi tillbaka i Malmö.

Vi ångrar absolut inte att vi tog steget och provade på livet i solen. Vår ”time out” var underbar, vi fick distans till livet i Sverige och blev många härliga erfarenheter rikare.

Närmare varandra

Framförallt kom vi i familjen närmare varandra och tillsammans tog vi oss igenom flera sociala och kulturella utmaningar. Att ta chansen och stanna upp mitt i livet – för att titta på hur man har det, vad man gör och hur man egentligen mår –Ì´0;är obetalbar själavård.

Den distans vi fått kommer förhoppningsvis att föra oss framåt i en mer behaglig takt. Men vi är säkra på att vi någon gång i framtiden flyttar tillbaka till solen!

Det här är familjen Raboff

Koh Samui

Mallorca

Vill du också flytta? Så gör du!

Joakim Lloyd Raboff