Festivalfeber i Köpenhamn

RESA

Mode, jazz och design under en månad

Köpenhamn har drabbats av festivalfeber!

I februari bjuds det på inte mindre än fem festivaler.

Vinterfestivalen Wondercool är samlingsnamnet för fem festivaler som pågår i Köpenhamn under hela februari.

För weekendresenären är det bara att välja och vraka mellan jazzfestival, modevecka, design, mat och Frost – en ny rockfestival.

– Det är full fart i hela stan och det råder verkligen festivalstämning under den här månaden. Skulle jag själv besöka Köpenhamn under februari skulle jag gå på modeveckan. Det som är bra är att den är tillgänglig för allmänheten, säger Agneta Åstrand som är pressansvarig på VisitDenmark.

För den som gillar shopping finns en hel del att välja mellan. Under februari är det flera butiker som lockar med rabatter och stylingtips.

Danska köket lockar

Den danska huvudstaden har även seglat upp när det gäller mat. Noma en av världens bästa restauranger ligger där och för att få äta på den populära restaurangen får man vara ute i god tid. Det är tre månaders väntetid för att få ett bord.

För den som vill testa det danska köket finns många andra alternativ. Under matfestivalen i februari, Copenhagen Cooking, bjuder 10 topprestauranger på smakprov i Skådespelarhuset den 27 februari.

– Det danska köket är väldigt uppmärksammat och en av de hetaste restaurangerna i Köpenhamn just nu är Fiskebaren. Även hela slakthusområdet har en mängd intressanta kaféer och restauranger, säger Agneta Åstrand.

När man väl besöker Köpenhamn kan man också passa på att ta sig en avstickare från Ströget och Nyhavn.

– Är det något man verkligen ska tipsa om så är det just det. Det finns massor att se och upptäcka ett stenkast från dessa gator. En av mina bästa upplevelser i Köpenhamn är när jag besökte The Laundromat café. Där finns väldigt god cappuccino och morotskaka, säger Agneta Åstrand.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!