Bästa restipsen till Cypern

Cypern är ett av våra allra mest populära charterresmål – framförallt på sommaren. Men landet är också alldeles utmärkt att åka till på våren liksom på hösten, då sommaren kommer tidigt och sedan ofta dröjer sig kvar långt in i november.

Ladda ner resguiden till din Iphone (pdf, 4 MB)

Partyfolket, men också familjer och äldre väljer oftast Ayia Napa. Fig Tree Bay (Protaras) är mer en familjedestination där hotellupplevelsen står i fokus, och omgivningarna är rätt trista. Ayia Napa är dock långt trevligare än vad många tror, stränderna är definitivt öns finaste (och mest packade sommartid).

Pafos på västkusten har också många partygäster, men rätt få av dem kommer från Sverige, då charterutbudet till staden är begränsat. Omgivningarna runt Pafos är dock vackrare än den östra delen av landet, bland annat för att det är mycket grönare här.

Tyvärr är Cypern fortfarande ett delat land. Men för turister som vill se hela ön är detta dock inget problem – att passera gränsen är enkelt och den mysiga hamnstaden Kyrenia på nordkusten, liksom den vilda Karpashalvön i öster är några av Medelhavets trevligaste destinationer, skriver frilansjournalisten Johan Öberg efter sin resa till Cypern.

Några av rubrikerna:

Resa hit

Ayia Napa & Fig Tree Bay

Ta sig runt

Äta gott

Barer & nattliv

Nicosia

Shopping

Norra ön

Pafos/Limassol

Guiden innehåller även en karta över Cypern – skriv ut och ta med!
 

Resguiden till Cypern består av 24 A5-sidor och publicerades i juli 2011.

Plus-prenumeranter laddar ner guiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Cypern