5 x iskallt

Foto: Gillar du att sova kallt? Då ska du testa Lake Balea Ice Hotel i Rumänien. Här sover du på isbädd.
RESA

Vi svenskar är vana vid vinter, vi gillar snö och är inte rädda för kyla.

Nåja, de flesta av oss.

Men även ni andra kan väl hålla med om att de här iskalla ställena är rätt coola, va?

Icebar Orlando

Florida, USA

Världens största permanenta isbar ligger mitt i Floridas tropiska hjärta. 50 ton is är skulpterad till ett fantastiskt vinterland. Här är allt från dricksglas till möbler gjorda av is. Inomhustemperaturen ligger på 27 grader – minus. Därför får gästerna bara vistas i baren i 45 minuter innan de slussas ut i tropikerna igen.

icebarorlando.com

Magic Ice Museum

Istanbul, Turkiet

Fly Istanbuls hetta och svalka dig i det nyöppnade 1400 kvadratmeter stora ismuseet inspirerat av våra svenska vikingar. Här kan du se världens största vikingaskepp - gjort av 70 ton svensk is – uppleva vikingarnas besök i Miklagard och se en kristallklar rekonstruktion av den ”exotiska” skandinaviska naturen. Museet ligger i Europas största köpcentrum, Forum Shopping Mall.

magicice.com.tr

VM i isskulpturer

22 februari till 27 mars 2011

Hotell, museum, slott, statyer och barer gjorda i is poppar upp över hela världen. Det ena verket mer storslaget än det andra. Nu samlas isbitarna på en plats. I en månad möts mästare från hela världen i Alaska för att göra upp om titeln ”Världens bästa isskulptör”.

icealaska.com

Lake Balea Ice Hotel

Fagara-bergen Rumänien

Ishotellet i Jukkasjärvi må vara det första och största, men det fräckaste ligger 2000 meter upp i de rumänska Fagara-bergen. Det är exklusivt och har bara 14 rum. Enda sättet att ta sig hit är med linbana och när man väl är uppe slås man av en fantastisk utsikt. Issängarna täcks av renfällar och på nattduksbordet står förstås ett isglas med vatten. I närheten finns en iskyrka för den som vill be en frostig bön. Från 3 555 kr/person.

icehotelromania.com

Zocalo skridskobana

Mexiko City, Mexiko

I tre år har Mexiko Citys största torg, Zocalo, förvandlats till världens största skridskobana och täckts med 3200 kvadratmeter is. Populariteten är enorm. Varje säsong ger sig minst en halv miljon mexikaner ut på den hala isen medan fyra miljoner nöjer sig med att stå vid sargen och titta på.

visitmexico.com

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

Linda Aziz

ARTIKELN HANDLAR OM