Skärpta regler på världens läskigaste landningsbana

RESA

Landningsbanan på paradisön Sint Maarten lockar hundratals nyfikna turister.

På enbart 30 meters avstånd kan flygentusiaster beskåda de inkommande flygplanen.

Efter senaste dödsfallet skärps reglerna vid världens läskigaste landningsbana.

1 av 2 | Foto: Thinkstock
Flygplan flyger över Maho Beach

Landningsbanan på Princess Juliana International Airport lockar våghalsiga turister som vill upptäcka de dramatiska inflygningarna till ön Sint Maarten i Karibien.

30 meter över stranden

När planen flyger in över Maho Beach kan turisterna stå så nära som 30 meter under de inkommande flygplanen vilket gör att människor flockas på stranden på den Holländska delen av ön. Trots att varningsskyltar finns uppsatta ställer sig många flygentusiaster sig precis vid stängslet utanför landningsbanan för att känna spänningen när flygplanen landar eller lyfter.

Stort tryck från motorerna - kvinna dog

Nu skärper myndigheterna reglerna för hur nära turisterna får stå de inkommande och avgående planen. Tidigare i juli i år omkom en 57-årig kvinna från Nya Zeeland när hon tittade på ett flygplan som lämnade flygplatsen. Kraften från motorerna var så stark att hon tappade balansen och slog i huvudet så illa att hon senare avled.

Och det är inte första gången en olycka inträffar på den berömda stranden, 2012 dog en kvinna som kastades omkull av kraften från jetmotorn.

Förra året bestämde sig det holländska flygbolaget KLM för att stoppa alla inflygningar med sitt stora plan Boeing 747, enligt the Telegraph. Efter senaste dödsfallet rapporterar även lokala medier att myndigheterna nu tänker utöka stängslet runt landningsbanan för att förhindra fler olyckor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Karibien

Olyckor