Kolla, här är alla nakna på däck!

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: <a href="http://www.castawaystravel.com/nude" target="_blank">CASTAWAYS TRAVEL</a>

Nudism

Glöm smoking, galaklänning och en massa klädkoder att hålla reda på.

Här är kryssningarna för den som hellre seglar naken.

Sammanställningen kommer dels från tidningen USA Today, dels från reseföretaget Castaways travel.

The Big nude boat

I februari avgick fartyget Celebrity Constellation Fort Lauderdale till Karibien, tillsammans med 2000 mer eller mindre nakna gäster ombord.

Men misströsta inte för att du missade den, en ny är planerad till kommande vinter.

I vissa av restaurangerna och till kaptenens välkomstcocktail måste du ta på dig kläder. Men annars är det fritt fram att även äta middag naken, ta bara med en handduk att sitta på.

The Grand tour II

Liksom Celebrity-kryssningen ovan arrangeras denna av Bare Necessities, specialister på nudistresor.

Här åker du med pampiga segelfartyget Royal Clipper, som tar 227 gäster.

Kryssningen börjar i Venedig den 27 juni 2015 och pågår i två veckor i Medelhavet. Stopp i bland annat Kroatien och Grekland, i vad arrangören kallar ”nakenvänliga hamnar”.

Pris från cirka 28000 kr per person.

The Golden horn tour

Royal Clipper tycks vara en favorit bland nakenkryssare. Här är en annan klädfri sjöresa med segelfartyget, som utgår från Aten/Pireus den 28 maj 2016.

Även denna kryssning är två veckor lång och går i östra delen av Medelhavet samt västra delen av Svarta havet, med stopp i bland annat Rumänien och Bulgarien.

Nakensegling i Karibien

Segelfartyget Mandalay ger sig 18-24 januari 2015 ut på en kryssning i Karibien. Målgruppen är ”hedonistiska par, singlar och äventyrslystna nudister”. Singlarna måste dock vara bokade tillsammans med ett heterosexuellt par för att släppas ombord.

Det här är inte kryssningen för pryda. ”Om du tar anstöt av sensuellt beteende, vänligen kontakta Castaways för att välja en annan kryssning”, som det står i prospektet.

Foto: THINKSTOCK

Bliss cruise

Fartyget Celebrity Silhouette avgår från Fort Lauderdale, Florida, den 28 december 2015. Den veckolånga kryssningen enbart för vuxna par går sedan till Mexiko, Jamaica och Haiti.

Plats i insideshytt cirka 7500 kr per person.

En liknande kryssning planeras 27 november-4 december 2016.

Naket från Stockholm

Tio dagars nonstop party utlovas på kryssningen med Azamara Quest 2-11 augusti 2016.

Lyxfartyget, som tar 686 gäster, avgår från Stockholm för att via bland annat Visby och Köpenhamn ta sig till Amsterdam. Kläder på eller av är valfritt under hela resan, kanske tur med tanke på det opålitliga sommarvädret här uppe i norr.

Att kryssningen vänder sig till nudister med tjocka plånböcker (var de nu förvarar den...) är uppenbart eftersom reklamen utlovar ”stopp i de dyraste hamnar vi någonsin upplevt i 114 länder som vi besökt”.

Hapag-Lloyd

Tyska rederiets fartyg Europa, ett av världens lyxigaste, lär ha ett soldäck för nudister beläget nära skorstenen, komplett med sköna solsängar.

Foto: SARA RINGSTRÖM
På Orient Beach kan du vara både på- och avklädd.

Påklädd ombord – naken iland

I Karibien finns det en hel del stränder där du kan sola åtminstone topless. Det går alltså utmärkt att åka på en vanlig kryssning och sedan söka upp dessa platser under stoppen.

Södra Karibien: På öarna St Barts, Martinique och Guadelopue. Rederier som har kryssningar hit är bland andra Oceania och Sea Dream.

Östra Karibien: Orient Beach på St. Maarten/St. Martin, ön som är delvis holländsk, delvis fransk. Kryssa hit med bland annat Carnival och Norwegian Cruise Line.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA