Plan nödlandade – passagerare slutade inte prutta

1 av 4
RESA

När en passagerare vägrade sluta prutta under en flygning mellan Dubai och Amsterdam blev till slut andra passagerare så provocerade att ett bråk drog igång.
Planet tvingades nödlanda i Wien och polisen fick gå ombord och föra bort flera passagerare – dock inte mannen med gasig mage.

Häromveckan fick ett plan som flög från Dubai till Amsterdam nödlanda vid Wiens flygplats. Och anledningen har nu fått medier världen över att reagera. Det var nämligen en passagerare som vägrade sluta prutta – och ett efterföljande bråk om lukten.

Två holländska män ska ha suttit bredvid passageraren med gasig mage, i planet som flögs med Transavia Airlines. De bad den pruttande mannen att sluta släppa väder, utan något gehör. Holländarna ska inte heller ha fått någon hjälp från flygplanets personal trots flera klagomål, enligt brittiska Metro.

Till slut eskalerade situationen till ett bråk. Trots pilotens varning fortsatte männen och planet tvingades styra om kursen för att nödlanda i österrikiska huvudstaden Wien.

Polisen ingrep vid Wiens flygplats

När planet landat gick polisen ombord med hundar och förde bort de två holländska männen samt ett par systrar som satt på samma rad. Piloten ska ha sagt att just dessa personer var involverade i bråket, något som systrarna efteråt gått ut och kritiserat.

En av systrarna är Nora Lacchab, 25, en juridikstudent från Rotterdam. Hon och hennes syster säger att bortförandet av dem var förnedrande och försöker nu göra fallet till en rättsak.

– Vi hade ingenting med bråket att göra. Vi höll oss borta från oroligheterna, säger hon till holländska De Telegraaf.

Hon fortsätter:

– Tror de att alla marockaner orsakar problem? Det är den frågan som gör att vi inte bara kan släppa det här.

Flygbolaget: ”Måste säkerställa säkra flyg”

De passagerare som fördes bort blev inte åtalade för något brott och släpptes från polisen. Dock har alla förbjudits från att flyga med Transavia Airlines i framtiden.

– Vår besättning måste säkerställa säkra flyg. När passagerare utgör risker, griper vår personal omedelbart in. De är utbildade för det och vet väldigt bra var gränserna går, säger flygbolaget i ett uttalande rapporterar Metro.

Här är världens 20 säkraste flygbolag 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Flygbolag

Wien

Amsterdam

Dubai