Glöm husbil – här är husflygplanet!

avLinda Aziz

RESA

Har fyra rum och kök med balkong – för 139 miljoner

1 av 4 | Foto: Q DESIGN
”Så fort planet landat kan du fälla ut balkongenoch dricka din drink i lugn och ro”, säger designern Howard Guy.

Fyra rum och kök - plus balkong med plats för pool och grill.

Med det nya privatflyget Explorer slipper du hyra flyttbil varje gång du känner för att byta miljö.

Den som har en hel del pengar skräpandes i madrassen och som inte kan bestämma sig för var exakt man vill bo kanske borde överväga att slå till. Fyra rum och kök plus balkong för 130 miljoner kronor. Gamla militärflyg har gjorts om till lyxiga privatflyg.

- Fördelen med militärmodellerna är att du inte behöver en landningsbana. Du kan landa på vilken platt plats som helst, säger Howard Guy, designer på det brittiska företaget Design Q, som tillsammans med flygplansföretaget BAE Systems tagit fram modellen.

Fäll ut, häll upp – njut!

Nu kan du alltså lätt ta dig runt om i världen och uppleva exotiska miljöer som Sahara och Amazonas utan att behöva sätta din fot på marken om du inte vill.

– Så fort planet landat kan du fälla ut balkongen, njuta av utsikten eller titta på stjärnorna och dricka din drink i lugn och ro, säger Howard Guy.

Lätt och smidigt, semestern slipper bli ett helt projekt - och du slipper besväret med att packa väskan.

– 130 miljoner kronor för ett alldeles eget privatplan med balkong kan tyckas dyrt, men våra plan är inte sprillans nya, utan omgjorda begagnade plan, vilket gör dem hälften så dyra som nya privatflyg, säger Howard Guy.

Två exemplar redan sålda

Två av Avro Business Explorer One-flygen har redan sålts. En av dem till en "bulgarisk gentleman" som väntas få sitt flyg i maj nästa år.

– Han ville ha ett flygplan som går i samma stil som sitt hem och sin båt, så vi åkte hem till honom för att kunna tillgodose hans önskemål, säger David Dorman informationsansvarig på BAE Systems.

– Rika människor kan aldrig få nog, de ska ha en segelbåt, ett privatplan, en ubåt och nästa steg är nu ett privatplan med balkong, säger David Dorman.

Explorer ska även att användas till lyxcharterresor så att även de som inte anser sig behöva eller ha råd med ett eget privatplan med balkong ändå ska kunna semestra på ett annorlunda sätt.

ARTIKELN HANDLAR OM