Han åkte 163 mil – för att spara 94 kr

avSofia Börjesson

Skulle åka inom England – tog omväg förbi Berlin

Foto: Youtube/Jordan Cox (moneysavingexpert.com)
Jordan Cox passade bland annat på att ta en currywurst och besöka Brandenburger Tor i väntan på flyget tillbaka till England.

Den ekonomiske 18-åringen skulle ta sig från Sheffield till Essex men tyckte att tågbiljetten var för dyr.

Då valde han flyget via Berlin – för att spara 94 kronor.

18-årige Jordan Cox har alltid varit en hejare på att spara pengar. Så till den milda grad att han driver bloggen moneysavingexpert.com och dessutom föreläser om hur man överlever på kuponger. Men när han skulle ta sig hem till Essex från en av sina föreläsningar i Sheffield tog han sitt sparande till helt nya höjder.

Tågresan var för dyr

Den tre och en halv timme långa tågresan hem skulle kosta 629 kronor, något som förargade den unge ekonomen. Så han såg sig om efter andra alternativ. Cox upptäckte då att han kunde flyga via Milano, Köpenhamn, Dublin eller Berlin med Ryanair – och alla alternativ var billigare än de engelska tågen.

– I slutändan valde jag att resa via Berlin eftersom det var det billigast och längst bort, så jag skulle få valuta pengarna, säger han i en intervju med Daily Mail.

Omväg på 163 mil

Flygresan blev en nätt omväg på 163 mil och han sparade 94 kronor. Väl i Berlin passade han på att äta en currywurst och se några av stadens kända landmärken.

– Även sett till mina vanliga normer ska jag erkänna att det här är ett ganska extremt sätt att spara pengar på, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM