Lyxiga privata öar lockar familjer att åka på kryssning

Perfect Day at CocoCay ska bli ett paradis för vatten- och soldyrkare.
Perfect Day at CocoCay ska bli ett paradis för vatten- och soldyrkare.

En luftballong, en gigantisk vågbassäng och en linbana som slutar i ett stort vågskavlp.
Kryssningsbolaget Royal Caribbean lockar resenärer med en lyxig privat ö med vattenland.

Exklusiva privata öar med aktiviteter och lyx som bara är till kryssningsbolagens gäster är ett sätt för företagen att locka passagerare. Öarna som främst ligger i Karibien har funnits i flera år, men nu hårdnar konkurrensen.

Norwegian Cruise Line, Disney Cruise Line och MSC Cruises är några kryssningsföretag med egna öar i Karibien. De erbjuder exklusiva restauranger, vattenaktiviteter och strandhäng. Royal Caribbeans har också en privat ö i Karibien, CocoCay, och den ska renoveras till toppnivå det närmaste året. Prislappen uppskattas hamna på runt 1,6 miljarder kronor och ön ska bli ett paradis för vattenälskare och soldyrkare. Öns nya namn blir ”Perfect Day at CocoCay” och är en galen blandning mellan nöjesfält och vattenpark.

Gigantisk pir

– Vi har jobbat med det här i tre år. Det handlar om att vi tar samma slags innovationer och kreativitet som vi lagt på våra båtar de senaste åren och skapar samma slags upplevelser på land som vi tycker skapar den perfekta dagen, säger Royal Caribbeans vd Michael Bayley till USA TODAY.

En gigantisk pir kommer att byggas vid ön så att kryssningsgästerna inte längre behöver forslas in till ön med småbåtar. Även bolagets största kryssningsfartyg ska kunna lägga till vid CocoCay.

Lyxiga strandhus

På ön kan man bland annat hitta Karibiens största färskvattenpool, privata strandhus och ett enormt vattenland. En stor heliumballong lyfter 137 meter över marken och ger besökaren milsvid utsikt över ön och det turkosa havet. Barnen kan roa sig i en aktivitetspark med rutschbanor, pooler och en linbana som slutar i ett vågskvalp.

Perfect Day at CocoCay kommer renoveras i etapper med start i september 2018 och den stora lanseringen sker 2019.

LADDA NER: Reseguide – Lyxa till det på BahamasVärldens kryssningar: reseguide med 165 tips
Publisert:

LÄS VIDARE