Festa som en norsk

RESA

Bästa tipsen för fest i Oslo

Foto: bäst på fest RESAs reporter, Sture Bjarnelind, med norska expertisen på Fru Hagen, populär bar i svenskkvarteren Grüneløkka. Från vänster Marte Bratberg, Caroline Rønning, Jeanette Rønning och Carolina Krydsby.

Är du på skidfesten i Oslo och laddad för after ski?

Då kan en liten snabbkurs i party på norsk vara på sin plats.

Lär dig vad du inte får säga, vad du inte ska äta – och varför färgen brunt regerar i stan.

Först och främst: att gå ut en kväll i Oslo kan för ett otränat öga verka ungefär som Stockholm eller Göteborg – bara med skillnaden att det är mycket dyrare.

Men det där sista stämmer inte riktigt längre. Norska kronan är ingen svensk valutadödare längre – och det finns också tricks för att slippa bli skinnad.

– Så farligt är det inte. Men det är klart, det finns både dyrt och mindre dyrt. Det beror på vad man vill ha, säger Joel Ekhlund, 27-årig gotlänning som bott i Oslo i fyra år.

Blågult under VM

Under skid-VM, som startade i onsdags, invaderades Oslo av svenskar – och med tanke på att var och varannan servitör, klädförsäljare, bartender och dj redan är svensk i den norska huvudstaden kommer det att bli mycket blågult den närmaste tiden.

Men hur funkar kroglivet i Oslo då?

Aftonbladet RESA tog hjälp av fyra norska tjejer för att få de absolut bästa after ski-tipsen: Marte Bratberg, 22, Carolina Krudsby, 23 samt syskonen Caroline Rønning, 24, och Jeanette Rønning, 26.

De visade oss de billigaste haken – och gav oss på köpet några nödvändiga tips inför Oslonatten.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!