Listan: Här är de snuskigaste sakerna – på ditt hotellrum

Av: 

Karin Holmberg

Här är de snuskigaste sakerna på ditt hotellrum.
Här är de snuskigaste sakerna på ditt hotellrum.

Hotell

Ska du ut och resa snart?
Efter att du läst igenom denna listan kan vi lova att det finns en sak du inte glömmer att packa med i resväskan – rengöringsmedel.

Att checka in på ett bra hotell står högt upp på önskelistan hos många när det är dags att bege sig iväg på semester. Och de flesta hotell gör ett ganska bra jobb när det kommer till städningen. Men oavsett hur noga städpersonalen är så finns det några saker som lätts glöms bort – eller som helt enkelt drar till sig mer bakterier. Sajten Simplemost har listat sakerna du ska se upp med när du checkar in på hotell nästa gång.

Överkastet

Det första du gör när du kommer in i ditt rum är inte kasta dig på sängen utan snarare att kasta bort överkastet.
Att lakan byts ut mellan varje gäst är en självklarhet, för de flesta hotellen runt om i världen, men däremot är det inte lika självklart att sängens överkast har en date med tvättmaskinen efter varje gäst.
Enligt sajten finns det till och med experter som säger att överkasten i regel bara tvättas omkring fyra gånger per år. Oavsett kan du räkna med att ditt överkast inte är det fräschaste att lägga sig på.

Fjärrkontrollen

En sak som är lätt att missa när man bara har ett par minuter på sig att städa ett helt rum är fjärrkontrollen och som alla vet är just den lilla rackaren ett bra ställe för bakterier att samlas. Enligt sajten har den amerikanska showen Today show gjort en undersökning som visade att fjärrkontrollen rent av var den absolut smutsigaste prylen i ett hotellrum – i ett fall hade man till och med hittat E coli-bakterier på knapparna, det vill säga bakterier från tarmfloran. Så det kan vara läge att torka av rackaren innan du själv trycker på knapparna.

Informationspärmen

Dags att beställa room-service? Se upp för informationspärmen, den är en av sakerna som sajten listar som en riktig bakteriehärd och det är inte så konstigt när man tänker efter. Vilken personal skulle prioritera en informationspärm framför byte av lakan eller dammsugning?

Dricksglasen

Trodde du att dricksglasen på ditt hotellrum var fria från bakterier? De kan de förvisso vara men bäst är chanserna om hotellet kör med inplastade engångsmuggar. Studier har nämligen visat att dricksglassen är en av de saker som det slarvas mest med. I bland byts de inte ut mellan gästerna och i bland skickas de inte ner till diskmaskinen utan torkas helt enkelt av – med samma trasa som resten av badrummet.

Örngott

Att örngotten kvalar in på listan över smutsiga saker på ett hotellrum beror inte på att de inte byts ut. Däremot byts de ofta ut innan resten av sängen vilket innebär att den rena kudden helt plötsligt inte var så ren när den sen landar i den nybäddade sängen efter en utflykt i en fåtölj eller en heltäckningsmatta.

Telefonen

Hotelltelefonen är en klassisk fälla för bakterier. Sedan mobiltelefonen blev de flesta resenärers käraste ägodel är det egentligen inget vi behöver oroa oss speciellt mycket för längre. Men det kan vara bra att tänka på om du till exempel får för dig att beställa väckning eller en matbit.

Och du utöver dessa saker så finns det en annan rackare du ska se upp med när du checkar in på ett hotell – vägglöss.
Vägglössen har nämligen ökat rejält de senaste åren och att du bor på ett lite finare hotell är ingen garanti för att du inte råkar ut för den.

Så kolla runt i rummet innan du går och lägger dig och försök att inte ha din resväska öppen för långa stunder så kan du minska risken att få med dig ett nytt husdjur med hem från resan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Så maxar du Skåneresan med bil

ÄMNEN I ARTIKELN

Hotell

Vägglöss

MER OM RESA

Här är sakerna som hotellen blir av med

Här bor du billigast på lyxhotell

5 makalösa hotell som maxar julmyset

Så maxar du Skåneresan med bil

Undvik att få hem vägglöss efter resan – välj rätt resväska

Lyxhotellet på Maldiverna – under vattnet

Miljoner hotellrum kan öppnas med superkortet

Fyra fantasiska bed & breakfast i England

Här är Sveriges nya flytande hotell

10 platser att besöka på Gotland

Liseberg får en vattenpark och nytt hotell

Bo som en björn för en natt

Checka in på hotellet – där du får en egen öltapp

Nu satsar Airbnb på hotellbokningar

Dags att planera vinterns semester- här är fem populära hotell

Skrikande barn och dåligt wifi - det stör på semestern

Läge och bekvämlighet viktigt när svenskarna bokar hotell

Gömda och avlägsna hotell- här är 10 favoriter

All inclusive - såhär fungerar det

Afternoon tea i London - här är 10 favoriter

Det här stjäl svenskarna från hotell

Semesterns största bluffar - och hur de kan undvikas

Svenska takterrassen bland de bästa i världen

Här är världens mest prisvärda lyxhotell