Fira nyår med stil

RESA

Fem heta tips för årets sista festnatt

Bästa ursäkten för en hejdundrande fest – och ett ypperligt läge för semester.

Här är fem sköna nyårsresor till sol, city och snö.

New York, USA

Bländade ljusspel, konfettiregn, musik och en feststämning utan dess like. Inget annat är som Times Square i New York på nyårsafton. En miljon människor räknar in tolvslaget och höjer sina händer i luften när nyårskulan i kristall tänds på toppen av New York Times-huset. Känslan av att befinna sig i händelsernas centrum är total.

Berlin, Tyskland

Nyårsfesten i Berlin är stor. Jättestor. Konserter, ljusshower och partytält förvandlar centrala stan till en enda stor festplats. Fyrverkeriet vid midnatt anses vara ett av de bästa i Europa. Gå till Brandenburger Tor och hamna mitt i smeten.

Reykjavik, Island

Foto: Bibbi Johansson
Börja firandet med ett hett bad.

Nattlivet i Reykjavik är berömt. På nyårsafton är det vildare än vanligt. Var med när islänningarna tar festen ut på gatan med fyrverkerier, eldar och sång. Partydjur kan knappast fira in 2009 på ett bättre ställe. Dels är Island billigare än på länge, dels håller klubbarna och barerna öppet hela natten.

Innsbruck, Österrike

I Tyrolens huvudstad får du skidåkning, gnistrande alptoppar och festivalstämning på en och samma gång. På nyårsafton fylls gamla stan med levande musik, färgsprakande fyrverkerier och tusentals glada människor.

Sharm El-Sheikh, Egypten

Foto: Magnus Wennman
Sugen på ett nyårsdopp?

Att du får skaffa bubbelvinet i speciella affärer är väl det enda i Sharm El-Sheikh som påminner om nyår hemma. Här kan du börja det nya året med bad i Röda havet, jeepsafari i Sinaiöknen och slappa dagar vid poolen. Det största firandet på själva nyårsafton hittar du på nattklubben Pacha på Sanafir Hotel.

Hitta billigaste resorna på Destination.se