Det bästa med Thailand är Chiang Mai

RESA

Varför gillar absolut alla Chiang Mai?

Från att ha varit en småstad bara omhuldad av backpackers på väg någon annanstans har Chiang Mai vuxit och blivit en destination i sig.

Så när en av USA:s lyxigaste restidningar låter sina läsare rösta på världens bästa städer att resa till, lägger sig Chiang Mai på femte plats. Bland världsstäder som New York och Rom!

För den som aldrig varit här verkar det obegripligt. Förmodligen för den som var här för 15 år sen också: en avlägsen stad i Thailand med bara 200 000 invånare. Vad är hemligheten?

I Chiang Mai finns allt det bästa med Thailand. Här är dessutom allt lite bättre. Här hittar du: Trendigare och billigare shopping, mycket mer prisvärd mat, roligare aktiviteter, coolare och billigare boende och fler sevärdheter (bara Gamla stan är värd en vecka).

Chiang Mai är bara en ovanligt mysig och cool stad. Kanske är det det som är hemligheten? Och nu är det bara barnfamiljerna som fattas. För Chiang Mai är helt perfekt för barn. Också.

Så skriver frilansjournalisten Susan Ritzén som tillbringat mycket tid i sitt älskade Thailand. Ta chansen och få inblick i denna magiska stad som ingår i eliten av världsstäderna.

Lite av innehållet i guiden:

Resan hit

Intressanta stadsdelar

Sevärdheter

Boende för backpackern/paret/familjen

Kaféer

Restauranger

Klubbar

Drycker

Aktiviteter

Dagsutflykter och längre utflykter

Bästa shoppingställena

Thailändska ord och fraser

Om du är Plus-medlem (pris 19 kr/månad) laddar du hem guiden utan extra kostnad. Sedan kan du skriva ut den och ta med på resan.

Chiang Mai-guiden består av 20 sidor i A5-format och publicerades den 9 augusti 2007.

ARTIKELN HANDLAR OM