Håll distans till kaoset – och njut av Bangkok

Publicerad:
Uppdaterad:

Tålamod och ett öppet sinne krävs för att göra Orientens pärla rättvisa

Det tar tid att lära känna Bangkok. Här finns så mycket att se och göra att det krävs tid, tålamod och ett öppet sinne för att ta till sig och njuta av allt vad staden har att erbjuda.

Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Att Bangkok är shoppingens, marknadernas och templens huvudstad är de flesta som besökt staden nog ganska överens om. Att stan också är känd för sitt vidlyftiga nattliv är heller ingen hemlighet.

Ett par dagar i Bangkok är som ett besök i en märklig tidsmaskin. Här lever flera olika tidsåldrar parallellt och det är inte utan att man blir lite överväldigad av alla konstraster.

Värmen, trafiken och alla miljoner människor som bor och jobbar i detta gigantiska men, trots allt, fungerande kaos, bidrar till att man redan efter några timmar kan känna sig en aning förvirrad och matt i Bangkok.

För att få ut så mycket som möjligt av besöket – försök begränsa dig och planera dagen så noga det går. Istället för att se så mycket som möjligt under ett kortare besök, är det bättre att välja ut några höjdpunkter att njuta av.

Besök gärna Bangkok med öppna ögon och njut av en av världens kontrastrikaste kosmopoler. Här finns kanske världens största utbud av shoppingställen, chica lyxhotell (som kostar mindre än stadshotellen i Sverige), sevärdheter som får även välberesta att häpna och en omfattande buffé av mat och dryck som aldrig sinar.

Så ta kaoset med distans, uppmanar guideförfattarna Charlotte Raboff och Joakim Lloyd Raboff, som gjort många resor hit. Kaoset är trots allt en del av det som gör Bangkok till Orientens pärla.

Några av rubrikerna i guiden:

Absoluta måsten

Resa hit & ta sig runt

Bo – från budget till lyx

Shopping

Äta ute

Nattliga nöjen

Sportiga nöjen

Utflykter

För barn

Varningar

Guiden innehåller även en karta över Bangkok och många bilder. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!
 

Resguiden till Bangkok består av 24 A5-sidor och publicerades i september 2010.
 

Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN