Här är 12 av världens coolaste designhotell

RESA

Oinspirerande miljöer får vi nog av till vardags.

Passa på att göra boendet till något alldeles extra när du är på semester.

Här är 12 riktigt snygga designhotell runt om i världen.

1. Commune by the Great Wall

Shuiguan, Kina

Precis som namnet skvallrar om ligger detta vackra hotell alldeles vid kinesiska muren. Komplexet består av tolv unika byggnader som alla ritats av olika asiatiska arkitekter.

Bor du här har du förutom otrolig design och utsikt även tillgång till en privat väg som leder till en oexploaterad del av det mäktiga underverket.

Från runt 2000 kr.

Foto: Commune by the Great Wall.

2. Juvet

Alstad, Norge

Internationellt hyllade Juvet är ett norskt landskapshotell som ligger inbäddat i naturen. Se till att ha med dig en exakt adress, så att du inte missar det. För trots den moderna arkitekturen smälter de fyrkantiga byggnaderna nästan helt in i det omgivande landskapet.

Från 1 650 kr.

Foto: Juvet.

3. One by the five

Paris, Frankrike

Futuristisk design hittar du i den franska huvudstadens latinska kvarter. På detta romantiska hotell ser sängarna ut att sväva i luften och taket liknar en gnistrande stjärnhimmel.

Från runt 1 200 kr.

Foto: One by the five.

4. J Plus by Yoo

Hong Kong, Kina

På det här hotellet beskriver man sin stil som hemtrevlig. Hade vi haft det så här snyggt hemma hade vi aldrig velat åka på semester. Men det har vi ju inte och då är det tur att det finns ställen som detta, designat av hyllade franska designern Philippe Starck.

Pris från 1 800 kr.

Foto: J Plus by Yoo.

5. Hotel Alexandra

Köpenhamn, Danmark

Dansk design är aldrig fel. På detta hotell, som ligger mitt i centrum, har man inrett rummen med 50- och 60-talsklassiker. Ett måste för dig som tycker att allt var snyggare förr.

Från 1 460 kr.

Foto: HOtel Alexandra.

6. Hotel Particulier Montmartre

Paris, Frankrike

Detta hus ägdes tidigare av modesläkten Hermés och därför är det kanske inte konstigt att det är så tjusigt att hakan släpar i marken redan i receptionen. Här finns bara fem rum som alla är individuellt inredda av olika konstnärer.

Från 3 800 kr.

Foto: Hotel Particulier Montmartre

7. Palazzo Versace

Main Beach, Queensland, Australien

Här är ytterligare ett hotell som inretts av ett modehus, nämligen lyxiga Versace. Vi rekommenderar att du packar med dig solglasögonen för att inte bländas av allt guld och glitter.

Från 2 500 kr.

Foto: Palazzo Versace

8. Inntel Hotel

Zaandam, Holland

Borta bra men hemma bäst? Denna knasiga men häftiga byggnad är en hyllning till det traditionella, holländska hemmet. Här ska alla gäster känna sig som hemma, trots att de är på semester.

Runt 870 kr.

Foto: Inntel Hotel.

9. The Beaumont

London, England

Detta klassiska hotell är förstås fantastiskt. Men det mest spektakulära är faktiskt en nybyggd del, ROOM, som är ett konstprojekt av prisbelönta skulptören Antony Gormley. Sviten är på utsidan täckt i rostfritt stål medan insidan är klädd i mörkt, mörkt trä.

Men smakar det så kostar det, närmare bestämt runt 27 500 kr.

Foto: The Beaumont.

10. Marques de Riscal Hotel

Elciego, Spanien

Som en jättelik skalbagge (på ett bra sätt!) ligger detta hotell mitt bland vinfälten i Rioja. Byggnaden har designats av arkitekten Frank O. Gehry som även har inrett de 43 exklusiva rummen.

Från 5 350 kr.

Foto: Marques de Riscal Hotel.

11. Fogo Island Inn

Newfoundland, Kanada

Med sina skarpa vinkar och räta linjer passar detta hotell bra in i det vackra, karga landskap som omger det. Byggnaden har ritats av arkitekten Todd Saunders och här finns förutom 29 exklusiva rum även konstgalleri, bibliotek och biograf.

Från 6 000 kr.

Foto: Poseidon Undersea Resort.

12. Poseidon Undersea Resort

Fiji

Detta hotell har inte öppnat än, men vi var tvungna att ha med det ändå. För nere på botten, där är det ju toppen! Det tycker även de 150 000 personer som skrivit upp sig på väntelistan för att checka in. Tyvärr vet ingen ännu när hotellet blir färdigt och kommer att öppna.

Priset uppges ligga på galna 100 000 kr.

Fanny Wikander

ARTIKELN HANDLAR OM

Resor

Hotell