Personalens värsta hotellupptäckter

Alla har någon gång haft bråttom till flyget och i all hast glömt baddräkten eller tandborsten på hotellrummet.
En del gäster är dock mer glömska än andra.
På svenska hotell har personalen bland annat upptäckt en labrador, en fallskärm, en fet sedelbunt – och ett och annat vänsterprassel.

Personal på flera svenska hotell har fått se både det ena och det andra efter att gästerna lämnat rummen.

– Det jag tycker är roligast är kanske inte vad folk har glömt utan vad de inte glömmer. Vi har väldigt mycket internationella kändisar som har bott här genom åren. Städpersonalen får inte komma in i deras rum så länge de är där, men när de kommer efter att de lämnat är det helt finkammat. Inget skräp, inga spår, ingenting, säger Benjamin Falk, marknadsansvarig på Sheraton hotell.

Personalen på Sheraton har dock gjort flera mystiska upptäckter.

Tusentals dollar glömdes

– Bland det mest udda finns bland annat en sedelbunt med 5 000 dollar.

En annan gång ringde en arg kund och anklagade hotellet för att ha stulit hans laptop. Men egentligen var det han själv som glömt att han gömt den under madrassen istället för att lägga den i kassaskåpet.

Benjamin vill gärna rikta en varning till alla hotellgäster, då han har erfarenhet av att det kan gå riktigt snett.

– För bara ett par år sedan ringde städpersonalen hem till den manliga kunden som hade glömt en sak på hotellrummet. Då var det frun som svarade och det visade sig att det inte var frun han hade varit med. Nu får gästerna ringa själva när de har glömt något.

Vigselringar vanligt

Heidi Wold, kommunikationschef på Scandic, berättar att de vanligaste kvarglömda föremålen är glasögon, laddare, necessärer, klädesplagg och tillochmed hela resväskor. Även vigselringar är relativt vanligt att folk glömmer.

– Det som sticker ut är en fallskärm, förstaprispokalen från SM i brottning, en mjölktand, en labrador och en dansk bussgrupp som glömde kvar en äldre dam. Både hunden och damen kom tillbaka till sina rätta sällskap, säger Heidi.

Vuxenleksaker

På Gothia Towers hotell i Göteborg är det framförallt mängden sexleksaker som sticker ut.

– Vi har mycket sexleksaker. Det kan vara lådor med lite olika saker i. Många glömmer även saker i sängarna, både leksaker och underkläder. Många från utlandet vet inte vad det är för prylar, när vår personal går i korridorerna med de här produkterna kan de fråga vad det är för något, berättar Lillemor Bengtsson, hotellets chef för städavdelningen.

Det vanligaste föremålen på Gothia är dock de mer väntade prylarna. Den mest glömda saken är klassiska mobilladdaren.

– Det är framförallt kläder, väskor, barnvagnar, strandstolar, kamera, kamerastativ, datorer, telefoner, alkohol, mat, hygienartiklar, egna kuddar, pass, kreditkort.

Aftonbladets reseguider - Ladda hem och ta med
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN