Sluga knepet – efter Ryanairs nya regler

Fräcka kuppen för att kringgå bagage-avgiften har blivit viral

När Ryanair nyligen förbjöd kabinväskor som handbagage bestämde sig britten Lee Cimino för att lura systemet.
Hans fräcka kupp har nu gjort succé på sociala medier.

Lågprisflygbolaget Ryanair har blivit ökända för sina många och mer eller mindre fantasifulla sätt att ta ut extra avgifter samtidigt som de lockar med billiga biljetter.

Så sent som förra veckan berättade Aftonbladet om Ryanairs senaste drag för att få gungorna och karusellerna att gå ihop. För att slippa betala för incheckat bagage brukar många ta med en mindre kabinväska som gratis handbagage, men det sätter Ryanair nu stopp för. Så länge du inte betalar en liten avgift, förstås.

Tilltaget fick måttet att rågas för den brittiske mannen Lee Cimino.

– Jag älskar Ryanair, men den nya avgiften är att gå lite väl långt. Jag reser mycket med dem, och de är alltid toppen, men det här stör mig lite, säger han i ett klipp som fått enorm spridning på sociala medier.

Lee Cimino

För att visa sitt missnöje med regeländringen bestämde han sig nämligen för att spela flygbolaget ett litet spratt. I stället för att packa sina saker i en kabinväska bad han en skräddare att sy om en gammal jacka han hittade i garderoben.

På videon ser man hur britten packar kläder, skor och necessär i sin specialsydda jacka, innan han genomför resan mellan Manchester och Belfast utan problem.

Enligt Huffington Post fanns en viss oro för att bli stoppad vid säkerhetskontrollen, men den visade sig vara obefogad.

– Jag vet inte hur nära det var, men så vitt jag förstår gör jag ingenting fel genom att ha på mig rocken, säger Lee Cimino och tillägger:

– Vissa tror att jag är snål, men det handlar inte om det. Jag tror att det här slår an någonting hos folk, eftersom alla har någon slags erfarenhet med flygbolagen.

Publisert:

LÄS VIDARE