Flygsängen Coosy Joon gör resan till en dröm

Air France inför sängar för familjer som flyger med småbarn

Air Frances lågbudgetbolag Joon inför flygsoffor till familjer.
Air Frances lågbudgetbolag Joon inför flygsoffor till familjer.

Långresor kan vara riktigt tuffa för småbarnsföräldrar. Trötta barn som inte kommer till ro kan leda till gråt och skrik som stör andra i kabinen
En ny lösning hos Air France kan vara svaret på problemet – en stolsrad förvandlas till en säng.

Alla föräldrar som flugit med små barn kan känna igen sig. Det är inte lätt att få de minsta att acceptera minimala ytor att leka och sova på. Att boka biljetter i Business för att få lite mer utrymme för familjen är få förunnat.

Nu introducerar Air Frances lillasyster, lågprisbolaget Joon, konceptet ”Coosy Joon” i sina Airbus A340. ”Coosy Joon” innebär att mittenraderna 33 till 36 långt bak i kabinen kan förvandlas till bäddar. Man hakar av nackstöden och använder dem som utfyllnad i sätena för att skapa en säng eller soffa som har måtten 104 x 76 cm. Man får även en liten madrass att lägga över sätena. Barnen får särskilda säkerhetsbälten.

Säng och lekyta

– Cosy Joon gör det möjligt för barn att sova horisontellt i en bekväm säng och få lite lekyta. På ett ögonblick kan kabinpersonalen förvandla ditt barns säte till en bekväm yta för honom eller henne att leka och sova på. Och plötsligt är hela utrymmet mellan de två gångarna ditt, säger en talesperson för flygbolaget till The Independent.

Stolsraderna kan bokas av familjer med två små barn i sällskap av en eller två vuxna. Kostnaden ligger på drygt 200 kronor per person. Men de som har medlemskap i nivån silver eller högre hos Joon kan boka utan kostnad. Samtidigt kan passagerare som inte vill sitta nära små barn välja platser längre fram i kabinen för en kostnad av drygt 300 kronor.

Här hittar du alla våra reseguider!
Publisert:

LÄS VIDARE