Världens längsta vattenrutschbana

avJohan Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:

The Mammoth en ny attraktion i jätteformat

Foto: HOLIDAY WORLD
The Mammoth blir över en kilometer lång med en fallhöjd på 21 meter.

Sugen på ett fartfyllt och snurrigt äventyr?

Följ med på ett åk i världens längsta vattenrutschbana.

Världens längsta "water coaster", eller vatten berg- och dalbana, planeras just nu till nöjesparken Holiday World and Splashin’ Safari i Santa Claus, Indiana, USA.

The Mammoth är designad som en berg- och dalbana men i stället för vanliga vagnar på räls så ska de djärva passagerarna färdas i en slags flotte som fritt kan rotera nedför en gigantisk vattenrutchbana.

Över en kilometer

Som vattenrutschbana betraktad så blir "The Mammoth" världens längsta, över en kilometer lång. Sannolikt är den även världens bredaste eftersom den rymmer en jättestor gummiflotte.

Gummiflotten består av sex runda gummibåtar som bär en passagerare vardera och som satts samman likt bladen på en blomma.

När flotten får fart i det forsande vattnet börjar den snurra och passagerarna färdas omväxlande framlänges och baklänges.

Högt som ett sjuvåningshus

Det är sammanlagt sex backar, eller "drops", längs banan med en sammanlagd fallhöjd på 21 meter. Det är ungefär lika högt som ett sjuvåningshus.

– Den är så stor att vi döpte den till the Mammoth, säger nöjesparkens chef Dan Koch till Adelaidenow.

Beslutet om den nya jätteattraktionen togs efter förra årets succé med nöjesparkens mindre vattenrutschbana "The Wilderbeest".

The Mammuth har premiär nästa år och man vet ännu inte exakt hur snabbt gummiflottarna kommer att svischa fram i vattenkaskaderna.

Ta en titt på videon (klicka på bilden nedan) och känn farten och det svalkande vattnet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Resa | USA