Allure of the Seas kommer till Europa

Av: Leif-Åke Josefsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Har vattenland och kopia av Central Park ombord

1 av 2
”Allure of the Seas” är världens största kryssningsfartyg, ihop med systern ”Oasis of the Seas”.

Skulle du någon gång vilja gå ombord på ett av världens största kryssningsfartyg?

Då behöver du inte längre åka ända till Karibien.

Under 2015 ska Allure of the Seas kryssa i Medelhavet.

Det är rederiet Royal Caribbean som nu väljer att satsa på Europa som omväxling till amerikanska och karibiska hamnar. Allure of the Seas och lika stora systerfartyget Oasis of the Seas är cirka 360 meter långa och har kapacitet för över 6000 gäster och 2000 besättningsmedlemmar.

Sommaren 2015 kommer fartyget att varje söndag lägga ut från Barcelona för en sjudagarskryss som tar passagerarna via Palma Mallorca, Marseilles, Civitavecchia (Rom) till Neapel/Capri.

Även från Civitavecchia blir det möjligt att utgå för en sjudagarskryss.

Redan från och med 18 februari blir det möjligt att boka biljetter för nästa sommarsäsong ombord på det fartyg som har det mesta vad gäller överdåd ombord.

Musikaler, isrink och vattenland

Ombord finns bland annat en miniversion av Central Park där drygt 12 000 träd och plantor frodas under bar himmel. Vidare finns det Broadway-musikaler, en Flowrider surfsimulator, en 82 meter lång ziplina samt en isrink. Utanför relingen hänger bubbelpooler och för barnen finns ett särskilt vattenland, H20 Zone.

– Det finns inte ett fartyg som är i närheten av Allure of the Seas, och vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda möjligheten att kryssa i Medelhavet med världens främsta kryssningsfartyg. Vi vill visa att Royal är tillbaka i Europa med full styrka, säger Andreas Söderqvist, försäljningschef för RCL Cruises i Sverige, i ett pressmeddelande.

Allure of the Seas har också ett systerfartyg, Oasis of the Seas, som redan i år stävar mot europeiska farvatten.

I september erbjuder det kryssningsfartyget två kortare seglatser som båda utgår från Barcelona.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN