Här är världens snuskigaste sevärdheter

1 av 3
Duvorna på Markusplatsen i Venedig i Italien. De bajsar och smutsar ner. Snuskigt tycker en del.
RESA

Saliv, fågelskit och tuggummiklibb.

Världens snuskigaste turistattraktioner är riktiga smittohärdar.

Här är platserna du ska undvika om du har bacillskräck.

Blarney Stone i Blarney, Irland

Legenden säger att den som kysser Blarneystenen blir en god retoriker och talare. Så ska i alla fall ha skett med en gammal irländsk kung som var först med att kyssa stenen.

Nu är Blarney ett populärt turistmål. 400 000 personer besöker platsen årligen för att kyssa stenen, precis som den gamle kungen. Det är som att hångla med Malmö, Lund och större delen av Helsingborgs centrum på en och samma gång.

Markusplatsen i Venedig, Italien

Varje år besöker två miljoner turister Piazza San Marco i Venedig. Det är en ansenlig mängd, men ingenting mot de horder av duvor som intagit platsen. Förutom att flygfäna bajsar överallt så sprider de virus och baciller varnar experter enligt CNN.

Grauman's Chinese Theatre i Hollywood, USA

Här har Hollywoods stora stjärnor satt sina händer och fötter i marken. Turisterna strömmar till platsen för att titta på kändisarnas avtryck i cementen. Men de flesta nöjer sig inte med det. Fansen trycker ner sina egna händer och fötter i spåren av Marilyn Monroe, Clint Eastwood eller någon av de andra cirka 250 kändisavtrycken. Som upplagt för smittspridning.

Oscar Wildes grav i Paris, Frankrike

Om du promenerar i kyrkogården Père Lachaise i Paris och får syn på en krypta överöst med kyssmärken, då har du kommit till Oscar Wildes grav. Här lämnar fansen sina läppavtryck för att hylla författaren. Den som trycker sin mun mot graven riskerar inte bara att få läppstift i munnen, utan även en och annan illasinnad micro-organism.

Tuggummiväggen på Market Theatre i Seattle, USA

Traditionen att trycka in tuggummi i väggen på Market Theatre i Seattle började av en ren tillfällighet 1993. En grupp studenter köade för biljetter till teatern och fördrev tiden med att trycka "gums" mot väggen. Sedan dess har köande besökare fortsatt med den klibbiga sysslan.

Numera slår en säregen doft av frukt och mint mot alla som passerar platsen. Att bidra med sitt eget tuggummi har blivit en given turistattraktion. Kolla på videoklippet från CNN nedan.