Samma flight – men 3500 kr skillnad i pris

RESA

Välj rätt sajt när du bokar nya direktflyget till Thailand

Foto: I vinter flyger Thai Airways nonstop både till Bangkok och Phuket från Stockholm med jumbojet.

I höst startar ett nytt nonstopflyg till Thailand.

Men se upp när du bokar biljetten på nätet – det kan skilja upp till 3500 kronor i pris.

Den 1 november börjar Thai Airways flyga från Arlanda till populära Phuket i Thailand. I tidningsannonser anges lägstapriset till 5895 kronor tur och retur.

Men i det vanliga bokningssystemet på bolagets egen hemsida är priserna betydligt högre än så. När Resa sökte efter flyg under hela vinterperioden fanns inga biljetter under 9000 kronor.

Skiljer tusenlappar

På sök- och jämförelsesajter, som Destination.se och Momondo.com, finns det däremot biljetter som till och med ligger under bolagets angivna lägstapris.

Ett exempel:

Vi gjorde ett stickprov för att jämföra priserna på olika hemsidor.

Utresa 22 november, hemresa 28 november.

Pris på thaiairways.com – 9197 kronor.

Pris på destination.se – 6124 kronor

Pris på momondo.com – 6137 kronor.

Prisskillnad: 3073 respektive 3060 kronor.

I samtliga fall är det biljetter till samma flighter.

Klarar inte reapriser

På sök- och jämförelsesajterna hittade vi även biljetter för drygt 5600 kronor men då med lång väntetid i Bangkok på hemresan. Med samma flygtider kostade den biljetten fortfarande 9197 kronor på Thais hemsida.

– Det beror på att vi inte kan lägga in kampanjpriser i vårt vanliga bokningssystem på hemsidan. Det klarar bara att visa ordinarie pris och det gäller oavsett destination, säger Jonas Broström, försäljningschef på Thai Airways i Sverige.

Två avgångar i veckan

Det går dock att hitta de billigare priserna även på Thais hemsida – om man först klickar på fliken "Offers" och sedan lyckas leta upp Phuket-erbjudandet bland de runt 20 andra kampanjer som Thai har just nu.

Linjen Stockholm–Phuket trafikeras med en Boeing 747-400 jumbojet, med avgångar från Arlanda torsdagar och lördagar på kvällen. Planet landar i Phuket kl 13.20 dagen därpå. Returen går däremot via Bangkok.

Redan förra vintern startade Thai en direktlinje från Köpenhamn till Phuket. Den finns också kvar i vinter, med avgångar fredagar och söndagar.

Dessutom flyger bolaget dagligen till Bangkok från både Stockholm och Köpenhamn.

Ladda ner resguider till Thailand

ARTIKELN HANDLAR OM