Las Palmas = stad + strand

Bara fem timmar bort ligger Las Palmas, huvudstad på vår mest älskade semesterö, Gran Canaria. Perfekt för den som vill kombinera lata stranddagar med stadsliv fyllt av uteliv, shopping och restaurangbesök. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

I Las Palmas blandas europeisk kultur med sydamerikanska och afrikanska influenser. Mat och dryck är en viktig ingrediens under en semester i Las Palmas, så festa loss på tapas, närproducerat vin och getost som får dig att aldrig vilja äta något annat igen.

Perfekt inte minst som avslutning på en skön dag på stranden – Las Palmas tre kilometer långa strand Playa de las Canteras är en dröm för soldyrkare.

När ni har tröttnat på sol och bad finns vackra Vegueta, den äldsta stadsdelen där flera intressanta museer ligger. Och icke att förglömma, den vackra katedralen. På kvällen hittar du även det bästa nöjeslivet här, en bit bort från turiststråken.

Så skriver journalisten Lisa Olsson i inledningen av resguiden till Las Palmas, där hon också tipsar om vad mer man ska passa på att se på Gran Canaria när man ändå är på den rätt lilla ön.

Några av rubrikerna i resguiden:

  Bada

  För barnfamiljer

  Lokala specialiteter

  Restauranger

  Nattliv

  Shopping

  Att göra

  Stadsdelar

  Ta sig runt

  Eget boende

  Sevärdheter

  Hitta på Gran Canaria

  Utflykter

Reseguiden till Las Palmas består av 20 A5-sidor och publicerades i februari 2012.

Plus-kunder laddar förstås ner reseguiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Kanarieöarna