Kändisar satsar på ny färja till Gotland

Av: 

Susanne Wixe

Resa | Sverige

Vill ha lågprislinje från Västervik

Björn Ulvaeus, Thomas Bodström och Petter Stordalen är tre kända namn som lockats med i  Pigge Werkelins nya projekt Gotlandsbåten.
Björn Ulvaeus, Thomas Bodström och Petter Stordalen är tre kända namn som lockats med i Pigge Werkelins nya projekt Gotlandsbåten.

Abba-legendaren Björn Ulvaeus, f d justitiministern advokaten Thomas Bodström och norske hotellkungen Petter Stordalen är bara tre av flera kända personer som visat intresse för Gotlands-entreprenören Pigge Werkelins senaste idè:

En ny färjelinje mellan Västervik och Visby.

Gotlandsbåten AB är namnet på bolaget som flera kända personer visat intresse av att köpa delägarskap i. Förutom Björn Ulveus, Thomas Bodström och Petter Stordalen nämns också namn som Allan Larsson, tidigare finansminister, och Ebba Lindsö, företagsledare.

– Det finns ett antal till, säger den gotländske turistentreprenören Pigge Werkelin till tidningen Gotlands Allehanda.

– Många rikskändisar, sommargotlänningar, men också gotländska företagare och boendeanläggningar. De vill vara med och göra skillnad.

Utmanar monopolet

I sin blogg jämför Pigge Werkelin satsningen som Davids kamp mot Goliat när han nu har gett sig sjutton på att utmana dagens färjemonopol till Gotland med en ny sommarbåt. Planen är att Gotlandsbåten ska bli ett lågprisalternativ till Destination Gotlands färjor, samtidigt som målet är att öka turistströmmen till ön.

– Alla inom turistbranschen tjänar på om vi får hit fler turister. Antalet turister har bara ökat med 2 procent på fyra år. Med en ny färjelinje med lägre priser tror jag vi kan få en 20-procentig ökning på tre år, säger Pigge Werkelin till Dagens Industri.

Redan nästa vecka ska det bli möjligt att teckna sig i bolaget Gotlandsbåten, och så snart det rullat igång påbörjas jakten på en lämplig färja, med plats för ett par hundra bilar och upp till 1500 passagerare, något Pigge Werkelin inte ser som något som helst problem.

– Vi har flera båtar att välja bland, säger han till Gotlands Allehanda.

Överlevde tsunamin

Pigge Werkelin är sedan tidigare verksam bland annat i företag som Gotlandsflyg och flera camping- och fritidsanläggningar på Gotland, men blev känd i hela Sverige efter flodvågskatastrofen i Thailand 2004, där han förlorade sin hustru och sina två små söner.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Sverige