Storslagna vyer på gröna Azorerna

Azorerna är ett pärlband grönskande paradisöar för dem som vill njuta av rofylld natur och storslagna vyer under sin semester. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Även om framför allt huvudön São Miguels huvudstad Ponta Delgada har vanligt stadsliv – inklusive tät trafik i trånga 1500-tals gränder och nattöppna nöjeshak – så dominerar lugnet och den frodiga subtropiska

grönskan på de här vulkanöarna i Atlanten.

Till skillnad från Madeira, Atlantön som ju också tillhör Portugal, finns det på Azorerna fina sandstränder så det räcker. Dessutom blir havet behagligt varmt under sommar och höst. Men havet bjuder också på en annan jätteattraktion runt ögruppen: massor av valar, allt från blåval till flockar med ibland flera hundra delfiner. Att

åka på valsafari är en given aktivitet och arrangörerna garanterar faktiskt pengarna tillbaka om man mot förmodan inte skulle se några, skriver journalisten Johan Öberg i guiden till Azorerna.

En annan given aktivitet är vandring. Här finns allt från krävande turer med vulkanbestigning till lätta promenader med utsikter man knappt trodde fanns. Svart och röd lava, växtlighet i varenda tänkbar grön nyans kryddad med alla dessa blommor i starka färger och ett hav som skiftar från djupblått till turkost – är inte solsemester på stranden din enda önskan kommer du inte att bli besviken på Azorerna.

Något av innehållet i guiden:

  Resa hit

  Ta sig runt

  Boende – São Miguel + övriga öar

  Bada

  Valar

  Sevärdheter

  Växtlivet

  Naturupplevelser

  Mat & dryck

  Nattlivet

  Shopping

  Köpa med hem

  Sport

  Praktiska fakta
 

Reseguiden till Azorerna består av 24 A5-sidor och publicerades i september 2012.

Plus-prenumeranter laddar ner guiden utan kostnad!