Svenskarna väljer att påskresa till storstäder

Av: 

Josefin Westin

London seglar upp som svenskarnas storfavorit till påskresan.

Foto: Thinkstock

Weekendresor

I påsk är det storstäder som gäller för svenska resenärer.

Kanarieöarna har svalnat.

– Många vill åka och möta våren, säger Karin Starkman Ahlstedt på Ticket.

Svenskarnas sug efter weekendresor fortsätter. Inför årets påskledighet reser vi framför allt till en storstad. Det visar ny statistik från Ticket Privatresor. Storstadsbokningarna har ökat med 25 procent jämfört med förra årets påskresor.

”Ovanligt hett i påsk”

På tio i topp-listan är det totalt sex storstäder och endast tre placeringar till Kanarieöarna.

– Storstäder är ovanligt hett i påsk och många svenskar vill åka i väg och möta våren i någon av världens metropoler, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

London går om Gran Canaria som det mest bokade resmålet. Det beror både på att påsken infaller mycket senare i år än förra året men också på det låga pundet.

– London har varit populärt sedan brexit. Det har varit en ketchupflaska, att alla ska åka till London. Det har blivit mycket billigare och många ser det som en shoppingstad. Det har även blivit billigare att äta, bo och gå på musikaler, säger Starkman Ahlstedt.

Bra flygpriser styr

Karin Starkman Ahlstedt tror inte att Londonbokningarna kommer påverkas av förra veckans terrordåd utanför parlamentet i Westminister.

– Av erfarenhet när det händer en sådan här sak så blir det en nergång precis efteråt men är tillbaka ganska snabbt. När det är en enstaka händelse så brukar det inte påverka annat än kortsiktigt. Så var det i Paris och samma med Berlin, det blir inga långsiktiga effekter. Däremot Turkiet där det har varit upprepande händelser har vi märkt att det har gått ner, säger hon.

På tredje plats seglar Amsterdam in som en bubblare. Även Prag och Berlin är nya på listan.

– Det är mycket trender i vilka storstäder som vi reser till. Just nu är det stort sug efter storstäder. Vi ser stora ökningar till Amsterdam och Berlin. Det är bra flygpriser och ganska billigt att vara där. Många ser nog framemot att sitta på uteserveringar, titta på tulpaner och åka i kanalerna.

Tre resmål slogs ut i år; Bangkok, Dubai och Barcelona. Både Dubai och Bangkok är främst vinterresmål.

– Dit åker man för sol och bad. Det är påskeffekten som gör sig påmind. Barcelona har inte minskat utan ligger på samma nivå men de andra har ökat så mycket.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

LÄS VIDARE

LAS PALMAS – sjudande hett och snart lika trendigt som Palma

ÄMNEN I ARTIKELN

Weekendresor

Påsken

London

Resa | Kanarieöarna

Resa | Bangkok

MER OM RESA

Rekordlåga priser på flygresor i sommar – hit åker du billigast

Inte för sent boka påskresa till värmen

Så fyndar du resor på Black Friday