Mixa beach och backe i magiska Marbella

Kombinera stranden i Marbella med skidåkning i Sierra Nevada

I Sierra Nevada susar du nerför backarna. Några timmar söderut tar du ett dopp i Medelhavet.
I Sierra Nevada susar du nerför backarna. Några timmar söderut tar du ett dopp i Medelhavet.

Susa nerför iskalla backar på förmiddagen – och ta ett dopp i Medelhavet på eftermiddagen.
I magiska Marbella kan du kombinera skidåkning med strandliv i vår.

Den som inte kan välja mellan en skidsemester och strandhäng i vår kan med fördel kasta ett öga på städer som Marbella, Malaga och Granada.

Alla tre städerna ligger inom bekvämt avstånd till bergskedjan Sierra Nevada som sträcker sig genom provinserna Granada, Malaga och Almeria. Sierra Nevada skidort är den sydligast belägna skidorten i Europa och lockar många skidentusiaster från både Spanien och utomlands. Vintersäsongen sträcker sig ända in i början av maj.

Starta med en tidig morgon

Marbella är ett populärt resmål för många svenskar och en bra stad att utgå ifrån om man vill ha både beach och backe. Det tar ungefär drygt 3,5 timme att bila från Marbella till Sierra Nevada skidort. Tänk på att du måste ha snökedjor på bilen om det är snö och is på vägarna. Många bensinstationer i området säljer snökedjor.

Starta morgonen tidigt och se till att vara i backen vid niotiden då liftarna öppnar. Då har du gott om tid att susa ner för backen fram till eftermiddagen då du styr kosan ner mot Solkusten igen. Njut av ett kvällsdopp i havet och ät en riktigt god middag vid havet.

Perfekt för barnfamiljer

Sierra Nevadas skidort har 131 nedfarter, 21 liftar och 350 snökanoner som garanterar snö i backen. Den som hellre åker bräda än skidor kan njuta av en stor snowboardpark och Europas längsta slopestyle-bana.

Sierra Nevada skidort är perfekt för barnfamiljer. Området har ett stort äventyrsområde, Mirlo Blanco, där man bland annat kan åka rodel och ”flygande matta”. Men det är även en skidort för vuxna med ett härligt nattliv. Det finns även ett härligt spa med olika bad och skönhetsbehandlingar.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN