Weekendresorna ökar dramatiskt

Av: 

Kristofer Gustafsson

Amsterdam och München är höstens stora vinnare när det gäller weekendresor.

Foto: Thinkstock

Weekendresor

Weekendresorna ökar mer än någonsin – drygt 30 procent.
Det är citypuls i Europa som lockar.
Amsterdam och München är höstens stora vinnare.

Intresset för en weekendresa i höst är större än någonsin. Bokningarna har ökat med 32,7 procent jämfört med hösten 2016, visar färsk bokningsstatistik från Ticket, Sveriges största privatresebyråkedja. Bokningarna har alltså ökat rejält – och det är citypulsen som lockar svenska resenärer.

Statistik som förvånar

– Bokningsläget är verkligen anmärkningsvärt. Svenskar reser mer och mer, och de som tidigare inte prioriterade weekendresor under hösten gör det i allt större utsträckning idag, konstaterar Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Och det är inte enbart det sammanlagda bokningsläget som är smått överraskande. Listan över de mest populära resmålen toppas nu av Amsterdam. Årets raket som har ökat med 132 procent och går passerar London som höstens mest eftertraktade weekendmål. Och på femte plats dyker tyska München upp – via en ökning på 237 procent.

Byter resmål

– Spännande att München har ökat så pass mycket Kan definitivt ha med fotbollen samt Oktoberfesten att göra, säger Katarina Daniels och spekulerar vidare:

– De mer vana weekendresenärerna vill kanske testa nya destinationer, och tittar därför vid sidan om de klassiska och traditionella städerna. Så där trendar nu städer som München, Wien och Prag i högre grad.

Det ostadiga vädret på hemmaplan i sommar har bidragit till rusningen efter resor. Fyra-fem energigivande dygn i annan miljö är åtråvärt. Samtidigt är den svenska lågprismarknaden med flyg hetare än någonsin.

På annar håll i resebranschen funderar på om weekendresor, rent av blir det nya sättet att resa på – istället för veckolånga semestrar? Tar vi hellre kortare resor i höst och längre resor i vintern? Den som reser får se.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

LÄS VIDARE

Thai airways ställer in Europa-flighter

ÄMNEN I ARTIKELN

Weekendresor

Weekendresor

Resor

Amsterdam

München

Resa | Amsterdam

MER OM RESA

Weekendresor – topplista med bästa resmålen

Vårens hetaste weekend-städer

Här är listan på de hetaste resmålen våren 2018