”Du kan se vem som kommer att finnas på din nästa resa”

RESA

Ett ögonblick...

... David Los, 24, som lanserat resesajten VacationRelation tillsammans med Peter Sullivan.

– VacationRelation är ett reseverktyg som hjälper dig att göra resan social från dag ett. Ofta är det ju så att det är vännerna man träffat på semestern som man minns mest. Men man kanske bara träffas sista dagen, sedan lägger man till varandra på Facebook när man kommer hem. Varför inte kunna träffas redan första dagen på semestern?

– Vårt verktyg låter dig alltså se vem som kommer att finnas på din nästkommande resa, innan du gör den.

Hur fungerar det i praktiken?

– Vi är hundra procent integrerade med Facebook och Linkedin. Så man kan logga in hos oss med sitt Facebook-konto. Sedan laddar man upp sin resa och då kan man se alla andra som laddat upp sina resor. Du blir automatiskt inbjuden till ett event på Facebook som heter efter ortens namn, dit du ska resa, och datum för resan. Tanken är att man till exempel ska kunna samboka hostel, eller dela på en taxi. Våra filter gör det möjligt att kunna filtrera sina medresenärer efter ålder, kön och intressen.

Vilka riktar ni er till?

– Vi tror att familjer, par och unga kommer att använda sidan. Men precis som med Facebook skulle min mamma aldrig använt det för tre år sedan. Så i början blir det mest studenter och unga, mellan 18 och 30, som använder sidan.

– Det är svårt att uppskatta hur många användare vi kommer att få eftersom vi kommer ut i många länder, men vi hoppas på 50?000 till nyår.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!