Thailand – stanna länge!

Drömmer du om slippa åka hem efter Thailands-resan? Självklart kan det bli verklighet – men det krävs både eftertanke och planering. Här är guiden som ger dig över 120 tips på hur du kan ta en tillfällig thaimout – eller kanske början på ett nytt liv. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

De två veckorna i soliga och varma Thailand är på väg att lida mot sitt slut, och det är egentligen dags att återvända till snöslask och kyla. Det är då den dyker upp, tanken på att bara strunta i flyget hem och stanna kvar.

Den goda nyheten är att drömmen kan bli sann. Allt fler svenskar väljer att bo delar av året på soligare breddgrader – och då kanske allra helst i Thailand med garanterad värme och bra priser som gör att man kan vara borta riktigt länge.

Några sparar all semester, alla föräldradagar eller komptimmar för att få ihop ett par månader under den kalla årstiden. Andra tar steget fullt ut – säljer pick och pack och startar något nytt i värmen.

Men det räcker inte att köpa en flygbiljett, stänga av kaffebryggaren och dra. Det finns mycket att tänka på, fallgropar att se upp för  och planer att göra för att kunna njuta av det nya livet så mycket som möjligt.

Så skriver journalisterna Lotta Zachrisson och Lisa Olsson i den här guiden som ger dig massor av nyttiga tips – många av dem direkt från svenskar som redan tagit steget och valt ett nytt liv i Thailand.

Något av innehållet:

  Börja planera

  Praktiska fakta

  Visum

  Skaffa boende

  Bästa tipsen från andra svenskar

  Starta företag

  Bli anställd

  Varningar

  Resa med barn

  För långresenären

  Seder och god ton

  Politik

  Hälsa

  Bota hemlängtan
 

Reseguiden Thailand – stanna länge! består av 24 A5-sidor och publicerades i januari 2012.

Plus-kunder laddar förstås ner guiden utan kostnad.

ÄMNEN I ARTIKELN