Branson bygger två nya kryssningsfaryg

Virgin Cruise Line satsar på kryssningar i Karibien och Medelhavet.
Virgin Cruise Line satsar på kryssningar i Karibien och Medelhavet.

Nu går Sir Richard Branson till sjöss.

Han har redan startat ett flygbolag, ett rymdbolag och en rad andra företag inom resebranschen – nu lanserar den brittiske entreprenören även kryssningar.

– Vi har ett väldigt sexigt koncept, säger Branson.

Sir Richard Branson.
Sir Richard Branson.

Det har länge ryktats om att Branson skulle vara på väg in i kryssningsbranschen. Och häromdagen bekräftade Virgin-chefen lanseringen av Virgin Cruise Line.

Starten kommer att ske med två helt nybyggda fartyg. I en tidningsintervju säger Branson att han redan säkrat större delen av de 1,7 miljarder dollar (drygt 11 miljarder kronor) som krävs för att finansiera fartygen, skriver nyhetsbrevet Travelmole.

När de får premiär är ännu oklart men till en början ska kryssningar i Karibien och Medelhavet stå på menyn.

Inte som andra rederier

– Målet är att skapa ett helt annorlunda kryssningsbolag, som ska locka de som normalt inte skulle överväga att åka på kryssning, säger Branson.

– Vi har ett väldigt sexigt koncept och förhoppningsvis skapar vi kryssningsfartyg som jag skulle vilja resa med och som även mina barn gillar.

Virgin Cruise Line kommer, liksom en rad andra kryssningsbolag, att vara baserat i Florida.

Richard Branson berättade om sina kryssningsplaner vid ett forum i Dubai, Förenade Arabemiraten. Samtidigt passade han på att ragga investerare till ett annat av sina många projekt: Virgin Oceanic, ett systerbolag till rymdsatsningen Virgin Galactic, som ska bygga ubåtar för att utforska de djupaste världshaven.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN