Sverige har världens bästa temahotell

Icehotel i Jukkasjärvi toppar listan

Publicerad:
Uppdaterad:
Icehotel i Jukkasjärvi har utsetts till världens bästa temahotell.
Foto: Asaf Kliger
Icehotel i Jukkasjärvi har utsetts till världens bästa temahotell.

Weekendresor

Resexperterna har sagt sitt – Icehotel i Jukkasjärvi är världens bästa temahotell.
Under ”resebranschens Oscarsgala", World Travel Awards, vann hotellet förstapris för sitt unika och populära koncept.

200 kilometer norr om Polcirkeln ligger världens bästa tema-hotell, Ishotellet i Jukkasjärvi, eller Icehotel Jukkasjärvi som det egentligen heter. Med sin vackra isstruktur och sitt unika koncept lockar det besökare från hela världen.

Vid World Travel Awards i Lissabon i början av december delades ett hundratal priser ut i olika kategorier. Icehotel Jukkasjärvi vann första pris för bästa temahotellet i världen. Det utsågs också till Sveriges ledande boutiquehotell för fjärde året i rad. Grand Hôtel i Stockholm utsågs till Sveriges bästa hotell för tredje året i rad.

– Vi är enormt stolta och glada över att få den här utmärkelsen - ett viktigt kvitto på det fantastiska jobb all vår personal och konstnärerna lägger ner på att skapa nya upplevelser för våra gäster, år efter år, säger Beatrice Lind, pressansvarig för Icehotel Jukkasjärvi.

Fler priser

Det är inte första gången som Ishotellet prisas. Det har fått flera utmärkelser under åren vid World Travel Awards. Och i somras publicerade Time Magazine en lista över de 100 bästa platserna i världen, ”Time Magazine’s 2018 World’s Greatest Places” och ishotellet i Jukkasjärvi var med på listan.

Det första hotellet byggdes 1989 och har sedan dess återfötts i ny tappning varje vinter. Tidigare kunde man bara besöka Ishotellet på vintern, men sedan 2016 finns en permanent byggnad, Icehotell 365, med hotell, isgalleri, isbar och sviter med eget badrum och relax.

1 av 4 | Foto: Asaf Kliger
Ett konstverk i en av konstsviterna på Icehotel. Verket heter ”Elephant in he Room" och är skapad av AnnaSofia Mååg.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA