Härligt heta Miami

Miami är hett, trendigt och bitvis exklusivt, och lockar besökare från hela världen med sina stränder, fantastiska naturupplevelser och unika art deco-arkitektur. Men det är också en amerikansk storstad, med all den kultur som hör en äkta storstad till.

Trots att Miami är en amerikansk storstad känns det som om alla här är på konstant semester.

Staden, i solsäkra Florida i USA, är lite av en paradox. Kanske mest känt för alla pensionärer som väljer att bosätta sig här under vinterhalvåret, men i strandkvarterna i South Beach ligger fokus på att se och synas, kändisfaktorn är hög och efter en heldag på stranden ger sig de flesta ut till någon av områdets många barer och klubbar.

Men här finns inte bara strand och folkliv, utan även all den kultur som hör en äkta storstad till.  I Miami kan man gå på muséer, se en balett eller lyssna på opera av mycket hög klass.

Men det mest imponerande är kanske ändå hur integrerad naturen är, skriver journalisten Lotta Zachrisson i inledningen till resguiden till Miami.

Miami är en av USA:s renaste städer och vattnet är ständigt närvarande. Inte bara som ”playa” vid South Beach, bukten mellan downtown och Miami Beach och broarna däremellan ger staden en häftig skyline efter mörkrets inbrott. I Key Biscayne, en kort biltur söderut, finns härliga parker, marinområden och ett rikt djurliv, lite längre bort den otroliga nationalparken Everglades med alligatorer, krokodiler och mängder med fågelarter.

Några av rubrikerna i guiden:

  Resa hit & runt

  Boende – budget, medel och lyx

  Stränder

  South Beach

  Coral Gables & Design District

  Lilla Havanna

  För barn

  Att göra

  Äta gott

  Barer & klubbar

  Utflykter utanför Miami

Reseguiden till Miami består av 28 A5-sidor och publicerades i februari 2012.

Alla med Plus laddar förstås ner guiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN