Här är världens dyraste städer

Uppdaterad 2019-07-18 | Publicerad 2018-03-19

Singapore och Paris är världens dyraste städer.

Håll hårt i plånboken om du reser till Singapore och Paris - de är världens dyraste städer. New York och Tokyo har blivit billigare.
Det visar The Economists årliga statistik.

För femte året i rad hamnar Singapore i topp när The Economist publicerar sin topplista över världens dyrastes städer. Paris som ligger på andra plats har klättrar hela sju positioner sedan förra året och är därmed den dyraste staden i Europa.

Men prisnivån avskräcker inte svenska resenärer, den franska huvudstaden är årets mest bokade enligt resebolaget Tickets senaste bokningsstatistik. Zürich i Schweiz delar andraplats med Paris och är en lika dyr stad.

Asien och Norden dominerar

The Economists lista över mest kostsamma städer publiceras varje år. De jämför priser på över 150 produkter, som till exempel bröd, vin, cigaretter och bensin, i 133 städer över hela världen. I år dominerar Asien och Norden den övre delen av listan. Men delar av Asien har även de billigaste städerna, främst i Indien och Pakistan.

Dollarns sjunkande värde har petat USA från toppen, istället har Tel Aviv och Sydney tagit plats på listans övre del. I Norden är det Oslo som skapar störst hål i plånboken, de ligger på femte plats följt av Köpenhamn på plats åtta.

Tokyo är billigare

Lite förvånande är att Tokyo inte längre är en av världens tio dyraste städer att leva i. För fem år sedan låg den allra överst på listan, men det senaste året har staden tappat sju placeringar och ligger på plats elva. Stockholm ligger på 37:e plats.

10 dyraste städerna

  1. Singapore
  2. Paris, Frankrike (delad andraplats)
  3. Zürich, Schweiz (delad andraplats)
  4. Hongkong
  5. Oslo, Norge
  6. Genève. Schweiz (delad sjätteplats)
  7. Seoul, Sydkorea (delad sjätteplats)
  8. Köpenhamn, Danmark
  9. Tel Aviv, Israel
  10. Sydney, Australien
LADDA NER: Resguide till Singapore – Asiens
utropstecken
LADDA NER: Resguide till
Paris

ANNONS