Allt fler vill tågluffa i Europa

Att resa med tåg genom Europa är en fantastisk upplevelse och dessutom bra för miljön. Intresset för att semestra på räls har lett till att antalet sålda Interrailkort har ökat markant.

Unga, gamla och familjer – åldern spelar ingen roll när det gäller intresset för att åka tåg. Under 2018 har försäljningen av Interrailkort i Sverige gått upp med nästan 50-procent jämfört med föregående år.

– De senaste årens klimat- och flygdebatt har spätt på intresset rejält. Det finns en tydlig trend att många väljer att byta flyg mot just tåg under semestern, säger Jonas Falk, Head of International Sales and Distribution, SilverRail som ansvarar för distributionen av Interrailkort i Sverige.

Barnfamiljer vill tågluffa

Många förknippar tågluff genom Europa med ungdomar som vill se lite mer av världen. Men i dag ökar intresset hos barnfamiljer. Det är ett billigt sätt att resa för de små eftersom barn upp till 12 år reser gratis i vuxens sällskap med Interrail.

– På så vis kan semesterresan med tåg bli ett konkurrenskraftigt alternativ till den traditionella charterresan, säger Jonas Falk.

EU-parlamentet har röstat igenom ett lagförslag som ska göra det enklare att åka tåg genom unionen. Om lagförlaget även passerar EU:s ministerråd och EU-kommissionen kan man vänta sig en rad förbättringar som underlättar för resenärerna.

Allt fler barnfamiljer skaffar ett Interrailkort och reser genom Europa.
Allt fler barnfamiljer skaffar ett Interrailkort och reser genom Europa.

Vad är Interrail?

  • Med ett Interrailkort får du praktiskt taget obegränsat med resor med de flesta stora tågoperatörer i Europa. Ta dig enkelt till – och från – nästan var som helst. Det spelar ingen roll hur mycket du reser, priset förblir lika lågt oavsett.
  • Interrailkortet är giltig som en färdbiljett på alla deltagande tåg och du behöver inte slösa tid och pengar på att köpa biljetter för varje sträcka. Du visar helt enkelt upp ditt Interrailkort på tåget. Komplettera med platsbiljett där det behövs.
  • Interrail erbjuder många varianter som i korthet innebär att du köper ett kort laddat med ett visst antal resdagar.
  • Interrail Global Pass är giltigt i Belgien, Bosnien-Herzegovina, Bulgarien, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Luxemburg, Makedonien, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern och Österrike.
  • Ungdomar och seniorer får 10-15% extra rabatt på kortet.
  • One country pass Flexibelt kostar från 1214 kr. Du reser obegränsat i valfritt land från 3 till 8 resdagar.
  • Global Pass Flexibelt kostar från 2394 kr. Du reser obegränsat i hela Europa. Från 5 till 15 resdagar.
  • Global Pass Fortlöpande kostar från 3704 kr. Du reser obegränsat i hela Europa. Från 15 till 31 resdagar.
Här hittar du alla våra reseguider!
Publisert:

LÄS VIDARE