”Vi ville visa barnen Europa”

RESA

Familjen Jacobsson hittade sin drömkryssning

Foto: Robert Jacobsson och döttrarna Nathalie, 9, och Angelica, 12, i en av de många bubbelpoolerna på MSC Splendida i Medelhavet.

En slö dag på pooldäck är lockande. Men själva grundpoängen med en kryssning är trots allt stoppen.

Familjen Jacobsson från Västerås betar av tre länder och sex städer under sin kryssningssemester i västra Medelhavet.

– Barnen har inte sett Europa, så det här tyckte vi var ett bra sätt att resa på, säger Jessica Jacobsson, 39, från Västerås.

Barcelona, Marseille, Genua, Neapel, Palermo och Palma de Mallorca. Familjen Jacobsson med Jessica, Robert och döttrarna Nathalie, 9, och Angelica, 12, kommer att hinna med en hel del under sin kryssningsvecka i västra Medelhavet.

Många stopp

Hittills har de besökt den romerska staden Pompeji utanför Neapel och katedralen Sagrada Família och shoppinggatan La Rambla i Barcelona.

Under stoppet i Marseille gjorde de en klassisk stadsrundtur med minitåget le petit train. Nästa stopp är Palma de Mallorca.

Prisvärt

– Resan är verkligen prisvärd, säger Robert, 38.

Familjen Jacobsson hittade ett flyg till avgångshamnen Barcelona för cirka 3 500 kronor tur och retur för hela familjen.

En hytt med balkong kostar från 9 300 kronor per person och vecka för vuxna. Barnen reser för 1400 kronor per barn.

Hytt med balkong

Allt som allt blir det cirka 24 900 kronor för två vuxna och två barn. All mat ombord är inkluderad, men dryck kostar extra.

Har ni något tips till förstagångskryssarna?

– Ja, man ska unna sig hytt med balkong. Det är ett måste, säger Jessica.

Saknar ni något på fartyget?

– Har man åkt med till exempel Silja Serenade till Helsingfors så är man van vid en shoppinggata, Det saknar jag här, säger Robert.

ARTIKELN HANDLAR OM