Här trivs Paolo som fisken i vattnet

Av: 

Ylva Niklasson

Resa | Dominikanska Republiken

”Robinsons” nye programledare hyllar Dominikanska republiken

För första gången har ”Robinson” spelats in i Karibiens övärld, på Dominikanska republiken. ”Snorklingen är helt fantastisk, havet är som ett överfullt akvarium”, säger nye programledaren Paolo Roberto.
För första gången har ”Robinson” spelats in i Karibiens övärld, på Dominikanska republiken. ”Snorklingen är helt fantastisk, havet är som ett överfullt akvarium”, säger nye programledaren Paolo Roberto.

Paolo Roberto håller stolt upp den tunga hajen med båda händerna.

Han är överlycklig över att ”Robinson” spelas in på exotiska Dominikanska republiken.

– Här finns alla häftiga djur man kan tänka sig – havet är som ett överfullt akvarium, säger han.

Den välmeriterade dmultikampsportaren Paolo Roberto har slutligen mött sin överman – den tropiska stormen.

Vi står under en palm och försöker skydda oss från regnet. Det är andra gången på mindre än en timme som teamet tvingas avbryta filmandet på grund av häftiga skyfall. De lokala snickarna har gått ut i havet och bara näsorna sticker upp ur vattnet.

– De har varit med förr och har sina knep, säger Paolo.

Som vanligt är den svarta himlen bara öppen i drygt en kvart, för att sedan snabbt avlösas av gassande sol och tryckande hetta.

– Det är oerhört hårda förhållanden att överleva under, och det där är en imponerande gäng, säger den forne mästerboxaren och nickar mot deltagarna som, iklädda endast badkläder, står en bit bort och huttrar ikapp.

Vackraste stränderna

Paolo Roberto – ny som programledare i ”Robinson” – och resten av produktionen bor i semesterorten Las Terrenas på nordöstra Dominikanska republiken. Landets vackraste stränder sträcker sig utmed den frodiga halvökusten och i den förföriska turkosa Atlanten lurar ett rikt undervattenliv.

– Snorklingen är helt fantastisk, havet är som ett överfullt akvarium. Flera gånger har delfiner simmat ikapp med vår båt och från helikoptern har jag sett stora sjölejon, säger Paolo.

När de lokala fiskarna fångade en revhaj var Paolo genast framme.

– Den måste väga runt 50 kilo, säger han och håller upp den med båda händerna.

Samanabukten är även världskänd för sina stora flockar av knölvalar som ofta mäter 15 meter och väger omkring 36 ton. De är berömda för sina språng över vattenytan och för sin valsång. Bäst chans att se dem är från januari till mitten av mars.

Dans ända till gryningen

På kvällarna förvandlas korallstränderna till ett livligt dansgolv som färgas brandrött av solnedgången. Bilar står parkerade utmed sandkanten och spelar musik i stora förstärkare från bakluckan och barerna serverar kylda drycker åtföljda av varma leenden.

Turister blandas med lokalbefolkning och det svängs på höfter i väntan på gryningen. Förutom traditionella danserna merengue och bachata kan åskådarna imponeras av hemgjorda rytmiska rörelser och akrobatik på hög nivå.

– Det är på söndagarna ska man gå ut, då råder merengue-feber. Även om man inte har en chans att hänga med själv så är det fantastiskt att kolla, säger Paolo Roberto.

Fotnot: ”Robinson Karibien” börjar i TV4 nu på lördag den 21/11.

Resguide till nya Robinson-landet!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Dominikanska Republiken