Flygbolaget krossade gitarren - nu hämnas artisten på Youtube

RESA

Har ditt bagage skadats?

Sjung ut din klagan på Youtube.

Det gjorde kanadensiske artisten Dave Carroll och nådde en mångmiljonpublik.

När Dave Carroll inte fick ersättning för sin gitarr som skadats under en flygresa med United bestämde han sig för att skriva en sång. Dave Carroll är musiker och hade checkat in sin handgjorda gitarr värd 3 500 dollar, nästan 30 000 kronor, på en flygning mellan Kanada och norra USA. Men det skulle han aldrig ha gjort. Dave fattade misstankar om att något inte stod rätt redan innan han stigit av planet.

"Gode Gud de kastar gitarrer där ute", hör Dave en av medpassagerrarna utbrista medan han väntar på att stiga av planet, skriver economist.com.

Bråkade i nio månader

Och mycket riktigt, när Dave checkade ut sitt baggage i Omaha var gitarren krossad.

I nio månader bråkade Dave Carroll med United för att få flygbolaget att betala reparationskostnaden av gitarren på ungefär 10 000 kronor.

Kändis tack vare flygbolaget

I fredags beslutade United att donera 3000 dollar, cirka 25 000 kronor, i Dave Carrolls namn till Thelonious Monk Institute of Jazz, skriver Times online. Men Dave Carroll har ännu inte kompenserats för skadan.

Dave kan dock tacka United för att hans namn blivit världskänt på Youtube där låten “United Breaks Guitars” visats nästan 3 miljoner gånger.

Se filmen här nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM