Hua Hin – resguide med över 100 tips

En del guideböcker skriver att det inte finns någon direkt anledning att åka till Hua Hin när det finns vackrare stränder på andra platser i Thailand. Jag kan komma på minst fyra bra skäl att semestra här.

Stämningen. Det här har framför allt varit thailändarnas favoritresmål. Orten är anpassad för turister men det är inte lika hetsigt som på många stora chartermål. Man får en mer lokal känsla och känner inte att man hamnat i en turistfälla.

Fisk- och skaldjur. Hua Hin är en gammal fiskeby. Fortfarande finns här en hamn för fiskebåtar och en pir att fiska ifrån. Skaldjuren som tas upp och serveras samma dag på någon av restaurangerna är bland de bästa i landet.

Golf. På andra turistorter lockas dykare och snorklare. Sporten framför alla andra här är golf. Det finns minst ett halvt dussin bra banor i närheten.

Läget. Med bara tre timmar till Bangkok kan du flyga reguljärt till huvudstaden och ha råd med en taxi hela vägen till Hua Hin. Självklart kan du också lätt passa på att ta några dagar i början eller slutet av semestern och upptäcka den spännande världsmetropolen med landets bästa och billigaste shopping!

Och om inte det räcker finns många roliga turer att göra i området. Bara en timme söderut ligger en vacker nationalpark med vild natur och spännande grottor. Många andra väljer en historielektion och åker till ”Bron över floden Kwai”. Hua Hin erbjuder en variation som ser till att tillfredsställa de flesta smaker.

Så skriver frilansjournalisten Lotta Zachrisson som under en period varit bosatt i Thailand.
 

Guiden innehåller dessutom en karta och många fina foton. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!

Hua Hin-guiden består av 20 A5-sidor och publicerades den 6 februari 2008.

ÄMNEN I ARTIKELN