Ny resguide till Split i Kroatien

Den historiska stadskärnan i Split i Kroatien är en av Medelhavsländernas finaste, och det är lätt att kombinera lite stadspuls med sol och bad. Detta har svenskarna upptäckt. När Ticket Collection våren 2018 presenterade sommarens populäraste flygbokningar hamnade Split på andra plats. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Ladda ner resguiden till mobilen (pdf 1,5 MB, ingen karta)

Staden Splits läge vid vattnet är rent förföriskt, med bergen som fond och det stora blå Medelhavet ständigt i blickfånget.

Den skönt nötta stadskärnan är värd många varv i vindlande gränder som man med glädje går vilse i, och som då och då öppnar upp sig i små torg.

Dessutom är ju Split den bästa utgångspunkten för att utforska den oemotståndliga kroatiska arkipelagen. Flera av de bästa öarna, som Brac och Hvar, går att besöka och utforska under en dagsutflykt.

Det är dessutom lätt att ha riktigt roligt i Split – nya trendiga barer, ofta bara ett hål i väggen, dyker ständigt upp och hatt roa sig till fram till gryningen är lika enkelt som att lära sig att säga prsut.

Skribenten Jonas Henningsson och fotografen Linda Gren guidar till Kroatiens näst största stad.

Några av rubrikerna i reseguiden:

  Resa hit

  Ta sig runt

  Boende

  Konobas - enkla krogar

  Restauranger

  Konditorier & kaféer

  Öar

  För barn

  Museér och gallerier

  Badstränder

  Utflykter

  Nattliv

  Köpa med hem

  Gratisnöjen

Reseguiden till Split består av 20 A5-sidor och publicerades i maj 2013.
Plus-kunder laddar förstås ner resguiden utan kostnad.